Skocz do zawartości

Czy moglo sie cos zepsuc ? Przy deptaniu przy zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pojedziesz z M43 i M40 do ASO ze cos ci klekota to od razu ci rozrzad zmienia :D, a jak cos innego i jak bys chcial cos z tym zrobic to mysle ze zaplacisz tyle ile kosztuje uzywane E36. Nie wiem jak czesto bywasz w ASO ale jak masz cos w rozrzadznie nie tak np. jakis popychacz to tam nie zmienaiaja popychacza tylko caly rozrzad, bo nie wezma na siebie odpowiedzialnosci za zmiane 1 np. dzwigienki. Tak samo ma sie z reszta.... dlatego takie pojechanie z takim czyms jak ty masz do ASO to wiesz.... prawie jak kreskowka .

Jak ci zaczna zmieniac cale pakiety to nie bedziesz wiedzial czy kupujesz nowe auto czy naprawiasz stare.

tam sie jezdzi ze scisle okreslonym problemem i to takim ktory zmienia ci bez wymiany polowy auta, np amortyzatory, jakis wachacz... jak powiesz ze cos w silniku to hehehe beda mieli co robic :D

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no i co tam się dowiedzialeś ziemniak????????????

no właśnie?? :think:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyżby winowajcą okazała się pompa wspomagania? :roll: :roll:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=70853&highlight=

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

warto tam być!!!

Opublikowano

jezeli chodzi o pompe wspomagania to mechanior mi mowil ze to normalne bo plyn musi "zaliczyc"pelen obieg,,,ponoc jest kozak co do bmw i ja mu wierze...

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano

jezeli chodzi o pompe wspomagania to mechanior mi mowil ze to normalne bo plyn musi "zaliczyc"pelen obieg,,,ponoc jest kozak co do bmw i ja mu wierze...

Ale co jest normalne, bo nie bardzo wynika z tego co zacytowales ani z twojego postu ??

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
no cos Ty?w poscie wyzej opisywalem ze czasami tak do 5 sek zaraz po odpaleniu nie dziala mi wspomaganie kier.kolega BeEmWu napisal ze moze to winowajca jest [pompa wspom..........bylem u mechanika on powiedzial ze to normalne ze plyn musi zaliczyc obieg i wszedzie dotrzec i dlatego tak sie dzieje....wiec mysle ze juz wszystko jasne.pozdrawiam

Opublikowano
no cos Ty?w poscie wyzej opisywalem ze czasami tak do 5 sek zaraz po odpaleniu nie dziala mi wspomaganie kier.kolega BeEmWu napisal ze moze to winowajca jest [pompa wspom..........bylem u mechanika on powiedzial ze to normalne ze plyn musi zaliczyc obieg i wszedzie dotrzec i dlatego tak sie dzieje....wiec mysle ze juz wszystko jasne.pozdrawiam

Ok myslalem ze mowisz odnosnie odglosu silnika.

Nie wiem czy to cie pocieszy ale u mnie nawet jak E36 stoi kilka dni to po odpaleniu od razu dziala wspomaganie. Wkoncu olej nie zbiera sie w 1 miejscu i dopiero z tego miejsca idzie dalej, tylko jest w calym ukladzie i ruch w 1 pompie powoduje ruch w calym ukladzie.... to chyba logiczne.

To tak jak rura z woda, nawet jak ma 10 metrow to ruch na 1 koncu powoduje ruch na 2 koncu, moze przez minimalnyy okres czasu troche mniejszy ruch bo sie robi cisnienie ale to sa nieznaczne czasy.

Tak samo jest ze wspomaganiem, jak krecisz rozrusznikiem to juz olej rusza sie w calym obiegu...

E39 tez od razu jak silnik zapali kierwonica chodzi normalnie. Szczerze mowiac nie spotkalem sie z tym co opisujesz jeszcze. W fiacie ducato od razu po odpaleniu krece i jest zawsze ok.

Opublikowano

drogi orgen1, gdybyś zobaczył link który podałem wiedziałbyś że moja wypowiedź dotyczyła kolegi ziemniaka :8)

co do towjego zapytania ze wspomaganiem to nie wiem bo nigdy po 5sek od odpalenia nie ruszam :?

pozdr

warto tam być!!!

Opublikowano

drogi orgen1, gdybyś zobaczył link który podałem wiedziałbyś że moja wypowiedź dotyczyła kolegi ziemniaka :8)

co do towjego zapytania ze wspomaganiem to nie wiem bo nigdy po 5sek od odpalenia nie ruszam :?

pozdr

Ja tez nie, ale mam nawyk prostowania kol, bo zostawiam skrecone, i przed wyjazdem z garazu prostuje, i nie spotkalo mnie jeszcze takie cos zeby po dopaleniu cos ze wspomaganiem bylo. Moze pompa robi slabe cisnienie ?

Opublikowano

Siema sory ze teraz dopiero pisze. No to tak. Bylo w Aso. Ale nie wiem czy to sprawdzili gruntownie. No ale powiedzieli tak. Ja nie bylem z autem, moja stara. Powiedzieli jej tak, w sensie ona mi tak przekazala. Ze ogolnie nic sie nie dzieje. A to takie, stukanie powiedzieli ze cos wydech lub okolicach. Dokladnie powiem co mi powiedziala stara. Ze jest poczatek wydechu lub jej okolica i w okolicach jest jakas puszka, nie chodzi o katalizator. I jest jakis zwoj. Ktory jest jakas wata czy wata i jakies tworzywo sztuczne, czy cholera wie czym. I nie wiem czy to jest polaczonie wydechu z silnikiem, czy cos innego. I ze ma to juz swoje lata, i jest podatne na wysoka temperature. Powiedzieli ze mozna to zrobic ale jest kosztowne. Dokladnie sam nie wiem o co chodzi. Moze wy bedziecie wiedziec i mnie oswiecicie.

Ps. Ja tej diagnozy i tak pewny nie jestem.Wiec w koncu bede chcial pojechac, do kolegi, potem ewentualnie 2 żeby wykluczyc jakas na prawde powazna awarie.

Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano

No jak, stuka wata o wydech :)

Ziemniak, nie wysylaj matki tylko sam pojedz, chyba ze matka sie lepiej zna na samochodach to wtedy rozumiem.

Opublikowano
Postaram sie jeszcze bardziej opisac czego sie dowiedzialem. Co mi starsza powiedziała. Ze nie ma sie czym przejmowac. Powiedzieli jej tak. Ze gdzies na poczatku, wydechu, albo w jego okolicy jest jakas puszka ktora jest owinieta jakas wata, lub wata i jakims tworzywem sztucznym. Powiedziala ze to jakis zwoj jest. Albo ze na wydechu to jest czy cos. Ja sam nie wiem dokladnie o co chodzi. Jeszcze jak starsza przyjedzie powiem jej zeby mi to wyjasnila jakos lepiej. I ze ze starosci zaczol chalasowac albo od wysokich temperatur.
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
gdzies na poczatku, wydechu, albo w jego okolicy jest jakas puszka ktora jest owinieta jakas wata, lub wata i jakims tworzywem sztucznym.

gdzies , jakas wata, jakims tworzywem...... no to gdzies ta bmke podesłał?? do jakiego ASO??? bo widze ze mechanicy w tym serwisie sa jedni z tych lepszych :twisted2: :clap: :dance:

POZDRO!

Opublikowano

według mni to on mówi o obudowie kata :) na obu stronach obudowy jest tam właśnie takie coś :P i jak się wypali to lubi sobie stukać o wydech (ta obudowa).

no chyba że to coś innego :P

Opublikowano

No ja o tym wiem. Ale ona jest dziwna. Chcialem pare razy zabrac fure do swoich znajomych mechanikow powiedziala ze ich nie zna i im auta nie da. Teraz jej pytalem, i mowi ze nie pamieta. Ale w kazdym razie, bede sie jednak staral to wyjasnic wszystko bo juz mnie to wkurza letko mowiac :mad2: .

Ps. A jesli to katalizator, to jak to najlepiej sprawdzic czy to on ?

Opublikowano

To wkoncu twoja fura czy jej ?

Wez pojedz na kanal jakis i poszukaj moze sam skoro to ma byc gdzies przy ukladzie wydechowym ...

Opublikowano

Jeszcze jak starsza przyjedzie powiem jej zeby mi to wyjasnila jakos lepiej.

ZIEmniak Ty to jestes jak Enigma..kodujesz to co mowisz ze nie wiemy o co tak naprawde chodzi........jak Twoja Mama wyjasnia tak jak Ty Nam to uwierz mi ze nikt Ci nie pomoze bo poprostu zakrecasz jak rondo..pozdrawiam i zycze powodzenia w skladaniu kolejnego posta :cool2:

Opublikowano

ZIEmniak Ty to jestes jak Enigma..kodujesz to co mowisz ze nie wiemy o co tak naprawde chodzi........jak Twoja Mama wyjasnia tak jak Ty Nam to uwierz mi ze nikt Ci nie pomoze bo poprostu zakrecasz jak rondo..pozdrawiam i zycze powodzenia w skladaniu kolejnego posta :cool2:

Orgen, przez to twoje haslo z enigma smialem sie chyba przez 5 min i nie moglem sie powstrzymac :D

Ale trzeba przyznac ze dluzszy post ziemniaka trzeba analizowac kilka-kilkanascie minut az sie zrozumi :)

Opublikowano

No auto jej. Kurcze Panowie na prawde sie staram pisac jak tylko najprosciej sie da.

Ps.Wiem ze to smieszne ze udzielam sie na forum a auto mamy no ale Bmw to Bmw.

Opublikowano
Kurcze Panowie na prawde sie staram pisac jak tylko najprosciej sie da.

kolego nie słuchaj ich, ja ci mówie że naprawde się poprawiłeś :cool2:

Ps.Wiem ze to smieszne ze udzielam sie na forum a auto mamy no ale Bmw to Bmw.

czy ja wie czy to takie śmieszne? :think: chyba nie :P

warto tam być!!!

Opublikowano

Orgen, przez to twoje haslo z enigma smialem sie chyba przez 5 min i nie moglem sie powstrzymac :D

Ale trzeba przyznac ze dluzszy post ziemniaka trzeba analizowac kilka-kilkanascie minut az sie zrozumi :)

wszyscy jada a ja OSTRZEZENIA zbieram :evil: :evil: :evil: :evil:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg