Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sam sobie odpowiem, ze teoretycznie mozna.

http://moto.allegro.pl/item282552444_bmw_320_e_46_przebieg_117_tys_.html

przy zalozeniu, ze e38 uda sie sprzedac sprawnie za 15tysiecy (jak myslicie?) i dolozyc 15.

koszty (ubezp i eksploatacja na pewno, pewnie tez troche serwis) bede na pewno mniejsze...

No nie wiem... jak swoje masz w miarę dobrym stanie to dbaj o nie, zrób ten pisk w kole i nie wydziwiaj. Akurat dwóch znajomych kupiło e46 i włożyli po około 5.000 zł w zawieszenie, hamulce i takie tam różne... używane auto to zawsze trochę loteria. Poza tym na takie e46 bardziej przydałoby się AC niż na Twoje...

2.0 benzyna automat nie będzie wiele mniej palić niż Twoje obecne. Zamiast 14-15 po mieście może 12, średnio zamiast 12-13 to może 10 to co to za różnica? :)

A utrata wartości na pewno będzie troszkę wyższa.

Dojdzie do tego że chcąc zaoszczędzić wydasz więcej i będziesz jeździć autem niższej klasy a do tego wolniejszy...

Pozdrawiam

Opublikowano
sam sobie odpowiem, ze teoretycznie mozna.

http://moto.allegro.pl/item282552444_bmw_320_e_46_przebieg_117_tys_.html

przy zalozeniu, ze e38 uda sie sprzedac sprawnie za 15tysiecy (jak myslicie?) i dolozyc 15.

koszty (ubezp i eksploatacja na pewno, pewnie tez troche serwis) bede na pewno mniejsze...

No nie wiem... jak swoje masz w miarę dobrym stanie to dbaj o nie, zrób ten pisk w kole i nie wydziwiaj. Akurat dwóch znajomych kupiło e46 i włożyli po około 5.000 zł w zawieszenie, hamulce i takie tam różne... używane auto to zawsze trochę loteria. Poza tym na takie e46 bardziej przydałoby się AC niż na Twoje...

2.0 benzyna automat nie będzie wiele mniej palić niż Twoje obecne. Zamiast 14-15 po mieście może 12, średnio zamiast 12-13 to może 10 to co to za różnica? :)

A utrata wartości na pewno będzie troszkę wyższa.

Dojdzie do tego że chcąc zaoszczędzić wydasz więcej i będziesz jeździć autem niższej klasy a do tego wolniejszy...

Pozdrawiam

Dokładnie!

320 w automacie w mieście będzie palić lekko 11-12 jeszcze przy Twoich przebiegach.....

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy co wy wogóle piszeciE

wszyscy odradzaja 2,5 tds a tak naprawde to dlaczego????

TYLKO AUTA 725 TDS SIE PSUJA INNE NIE, WIADOMO, ZE CZESCI DROZSZE ALE JAKI KOMFORT JAZDY PRZEZ DUUUZEEE K.

sam taki chce kupić, oczywiście, ze 3.0d to już wyższa klasa, wiecej koni i pewnie mniej pali ale na samym silniku jest różnica z 8-10 tys, i tak można by iść coraz wyżej aż byśmy doszli do salonówek.

KOLEDZY W 1995,6,7 ROKU JAK KTOS MIAł SILNIK TDS TO BYł PRAWIE JAK BOSS. a teraz juz nagle sa chu...owe.smieszne.cała rzesza wykształconych ludzi myslało nad tymmotorem a tu my zwykli prostaki mówinymy, ze jest nie wydarzony, zastanówmy sie zanim cos napiszemy.

jezeli trafisz na zadbany model i nie napalisz sie na 1lepszy i bedziesz jezdził normalnie po bozemu to bedziesz zadowolony.

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

Widze wszystcy potwierdzają że mondeo w dieslu to pasie sa

Wujek ma takowe i własciwie od początku coś z nim jest nie tak,,

Chodzi o to że potrafi zgasnąć przy ruszaniu

Jak ktoś nie wie i przesiada się z jakiego kolwiek innego auta ma z tym kłopoty niby jezdził na jaieś regulacje ale nic to nie dało

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
koledzy co wy wogóle piszeciE

wszyscy odradzaja 2,5 tds a tak naprawde to dlaczego????

TYLKO AUTA 725 TDS SIE PSUJA INNE NIE, WIADOMO, ZE CZESCI DROZSZE ALE JAKI KOMFORT JAZDY PRZEZ DUUUZEEE K.

sam taki chce kupić, oczywiście, ze 3.0d to już wyższa klasa, wiecej koni i pewnie mniej pali ale na samym silniku jest różnica z 8-10 tys, i tak można by iść coraz wyżej aż byśmy doszli do salonówek.

KOLEDZY W 1995,6,7 ROKU JAK KTOS MIAł SILNIK TDS TO BYł PRAWIE JAK BOSS. a teraz juz nagle sa chu...owe.smieszne.cała rzesza wykształconych ludzi myslało nad tymmotorem a tu my zwykli prostaki mówinymy, ze jest nie wydarzony, zastanówmy sie zanim cos napiszemy.

jezeli trafisz na zadbany model i nie napalisz sie na 1lepszy i bedziesz jezdził normalnie po bozemu to bedziesz zadowolony.

to ze uczeni nad tym silnikiem mysleli nie znaczy ze wyprodukowali cudo, czlowiek nie jest nieomylny. Pozatym jest rok 2008 , wiec to co dzialalo przez ostatnie 10 lat, wkoncu musi sie popsuc i to nie zaleznie czy ktos katowal czy nie, czas robi swoje. Pozatym chcialbym poznac kogos kto nigdy nie pokatowal troche swojej betki i zawsze obchodzil sie z nia jak z jajkiem ...

Opublikowano

Witajcie,

ponieważ topic jest raczej o tym dlaczego bmw jest takie fajne to się dołączę.

Z uwagi na to, że mam działalność gospodarczą, szukam ciężarówki. No i wpadłem na forda windstar'a. Właśnie dziś oglądałem chętnego do zamiany na e32 ('90) na windstar '98. Niestety. Pan sprzedawca wyobraził sobie, że Ford z 1998 roku musi być w stanie suuuuper w porównaniu z e32 z 1990. Był w błędzie. Ludzie mówią: "ford gówno wort". Niestety, muszę to potwierdzić. Przy podobnym przebiegu (wiem, że to inne auto), nie ma porównania. :cool2:

E32 jeździ jak po szynach (akurat tu różnicy się spodziewałem). Ale porównanie w stukaniu, dziwnych dźwiękach etc. No niestety. Ford wymięka.

pozdrawiam zadowolony użytkownik e32.

Mariusz

PS.

I jeszcze jedno.

Pozdrowienia dla Pana z Górczewskiej dziś rano.

Miło spotkać drugą e32.

Ludzie myśleli, że się ścigamy, a my po prostu jechaliśmy (tak do 3k obr i zmiana biegu).

Opublikowano
panowie jak to mowia ford gowno wort! 2.5 tds w 7-emce to jednak troche malo.ja jestem zdania ze jak kupic tdsa to tylko z malym przebiegiem
Opublikowano
mam 2,5 tds w 5er i nie jestem zbyt zadowolony z osiagow. Gdybym znow uparl sie na 5er to kupilbym 530d . A gdybym mogl cofnac czas to nie pakowalbym sie w E39 tylko odrazu bym kupil E38 .... najlepiej 740 lub 750
Opublikowano

kolego astro zgadzam sie z Tobą, że cięzko znaleźć nie katowanej beci ale ja mam 318tds i jak niekiedy prostuje tłoki i jeżdzi, tak wiec 725 tez da rade. a jesli chodzi o te 730d to one tez maja już ponad 10, silniki też przeleciały pewnie ok200tys jak i moze 300, a wez napraw taki silnik a starszy, KOLEGO JEDEN I DRUGI SIE ZEPSUJE A TDS WIADOMO, ZE MA GORSZE OSIAGI ALE ZNóW TAńSZY W NAPRAWIE.

A JESLI JUZ CHCEMY KUPIC 7XXER KTóRE NIBY MA SIE NIE ZEPSUć TO TRZEBA MIEC JAKIEś POł KLOCA TO z 2002,3r kupimy naprawde pięknego wiatropeda, i wszyscy tylko z tyłu będa klnać na nas i czytać z zazdrościa np 740d i mowić koła to miał taaaaaakie szerokie,

he he jak dla mnie to tylko pomarzyc,

ale taka za 22,3 tys zł 7er z motorem jakże złym 2,5 tds kupimy i taka tez bede chciał kupic bo jak mam dac koło 30 i > za 7er z tego samego roku tylko z tym 30d silnikiem to naprawde nie warto

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."