Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pęknięty w pewnym miejscu tłumik przedni (wstawiony zamiast katalizatora). Trochę pierdzi przez to. Znam zakład który potrafi skutecznie taki tłumik załatać za małe pieniądze. Bo niestety wymiana z dorobieniem puszki i wspawaniem kosztuje 250 zł.

Czy ktoś z Was łatał wydech? Czy opłaca się coś takiego robić?

Przy okazji wymieniam końcowy na nowy. Pozdrawiam.

Opublikowano
bardzo ladie zaczoles tytul budujacy .A tu taka kicha niedosc ze brak kata to jeszcze te stara puszke ktora powinna byc na zlomie ty chcesz pospawac . jak wymieniasz tyl to wymien i przod . wmontuj kata nawet nie orginal i wtedy bedzie dobze .
Opublikowano
IMO odpuść sobie kupowanie takich katalizatorów - wiele E30 jeździ z wyciętymi i jest gut, a co do łatania, to niestety musisz wejść pod auto, dźgnąć tłumik jakimś śrubokrętem i sam ocenić czy warto go łatać, bo jest jeszcze zdrowy (poza pęknięciem) czy trzeba wstawić inny, bo jest już tak przerdzewiały, że łatanie nie pomoże

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
No właśnie rdzy nie ma, tylko w jednym miejscu go trochę wgniotłem (jak miałem zawias -40) i w miejscach gdzie blacha się wygięła na wskutek (chyba) drgań i temperatury i całego tego rozprężania gazu powstało właśnie chyba to pęknięcie. Tłumik naprawdę wygląda na porządny i zdrowy, dlatego fajnie byłoby go naprawić, a nie wywalać.
Opublikowano
to jedź do tłumikarza - niech Ci pospawa - IMO to żadna rzeźba

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Witam.

Tak jak napisałeś, musiałeś przyłożyć gdzieś tłumikiem i powstało pęknięcie, spokojnie jedź pospawaj ten tłumik. To rzecz normalna.

Pozdrawiam