Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie dwóch ostatnich postów (w zasadzie nie są na temat!!!), pogodzę Was Panowie... Myślę, że ani jeden z Was, ani drugi, ani ja, ani pozostałe 99,5% społeczeństwa nie posiada na tyle wyczulonego słuchu, aby wychwycić różnicę pomiędzy sprzętami PIONEERa a ALPINE :mrgreen:

A wracając do klocków, to każdy ma swoje preferencje oparte na doświadczeniu... Gdyby było inaczej, to wszyscy jeździliby na klockach jednej marki, tak jak było we wczesnych latach 80 ubiegłego stulecia... wtedy nie było problemu z wyborem :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Ostatnio się spotkałem dostaliśmy jakąś informacje z hurtowni na temat klocków.

To ,że np producent układu hamulcowego jest np ATE, BOSCH czy TRW, nie znaczy ,że tam muszą być stosowane takie klocki tych producentów.

W jakimś tam OPLU i VW w takim wypadku na pierwszy montaż idą właśnie FERODO.

Co by nie było, że jestem za FERODO.

Jeżdżę na JURID bo takie były założone jeszcze w niemczech, z tyłu już wymieniłem na ATE, a z przodu pójdą pewnie też ATE lub JURID.

Co do FERODO to występują w 3 czy 4 rodzajach, najtańsza wersja to jest FSL (kiedyś TARGET) dobra to PREMIER a już następne to klocki sportowe

Opublikowano
na co warto zwrocic uwage przy kupnie klockow? znalazlem na allegro komplet przednich za 29zl.... czy to mozliwe, ze przetrzymaja 100km?

zależy które masz na myśli,ja również myślałem że takie tanie klocki są słabe,ale postanowiłem je wypróbować...okazało się ,że akurat te z

lubelskiego "Auto Mix" (znajdziesz w allegro-klocki e34 import niemcy)

są bardzo dobre a cena tylko zaniżona na allegro.Auto mix to sklep w dużym kompleksie budynków Centrum Motoryzacyjnego w Lublinie i mają naprawdę dobre i najtańsze chyba części. To już trzeci komplet klocków które od nich kupiłem (tarcze mają do tyłu po 60 zł a do przodu po 80 zł firmy Daco). Robię średnie przebiegi ale ostatnio wymieniałem tarcze i myślałem,że te klocki już po pół roku się "zjechały" a tymczasem mechanik zapakował mi je do pudełka po nowych które założyłem do tarcz i powiedział ,że są jeszcze dobre bo mają ponad cm grubości!

To jest moja opinia na podstawie moich doświadczeń i myślę ,żę inni pisząc ,żę "wytrzymają 100 km" pewnie nie stosowali akurat tych. Jak ktoś ma ochotę to może i po 200 zł kupować-jago sprawa, ja kupuję te choć są bez czujników i jestem zadowolony. :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie uwierzycie w czym byl problem. nie dzialala zarowka swiatla hamowania.... koles mi krzyknal na ulicy, tak sie dowiedzialem. szkoda, ze tak pozno. wymienilem komplet klockow...:(. w zasadzie byly troche starte ale... nie tak zeby wymieniac. uh... pzdr