Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć witam wszystkich. Od tygodnia szukam 750 , zamierzam po kupnie załozyć gaz . Czy ktoś już doktoryzował temat? Jakie problemy mogą wynknąć potem? Znalazłem parę sztuk juz z instalacją ale czy zrobioną dobrze ? Na co zwrócić uagę poza tym z jakich części zalożona ? Dzięki za wszelkie porady. Mój mechanik naprawia tylko beje i odradza że jak na gaz to raczej 740?
Opublikowano
Cześć witam wszystkich. Od tygodnia szukam 750 , zamierzam po kupnie załozyć gaz . Czy ktoś już doktoryzował temat? Jakie problemy mogą wynknąć potem? Znalazłem parę sztuk juz z instalacją ale czy zrobioną dobrze ? Na co zwrócić uagę poza tym z jakich części zalożona ? Dzięki za wszelkie porady. Mój mechanik naprawia tylko beje i odradza że jak na gaz to raczej 740?

Wszystko się da zrobić w przypadku samochodów - to tylko kwestia funduszy.Sekwencyjne instalacje gazowe do silnika dwunastocylindrowego startują od około 6 tys złotych podczas gdy do silnika 8 cylindrowego jest to jak sądze około 3600 zł.

PS. Na co potrzebne Ci te trzy 6 w nicku ? Nienawidzę tego wprost.

Opublikowano

nie ma sekwencji do V12, sa do V8 i kosztuja 5000 pln,

niektórzy próbują zakladać dwie instalacje R6 do V12, tyle że nikomu nie udalo sie na razie zgrać dwóch kompów sterujących.

Opublikowano

Wszystko się da zrobić w przypadku samochodów - to tylko kwestia funduszy.Sekwencyjne instalacje gazowe do silnika dwunastocylindrowego startują od około 6 tys złotych podczas gdy do silnika 8 cylindrowego jest to jak sądze około 3600 zł.

PS. Na co potrzebne Ci te trzy 6 w nicku ? Nienawidzę tego wprost.[/quote]

Każdy ma jakieś widzimisię (odnośnie P.S) radykał z Ciebie czy jak?

Opublikowano
Wiem że 12stka ma być z dwóch 6stek miałem już auta z gazem(6R), cena nie jest wyznacznikiem. Choć to fakt 12 musi kosztować. Ale potrzebny mi jest gazownik na Śląsku który założył kilka takich instali nie chce by ktoś się uczył na mnie?
Opublikowano
Pójdzie na dwóch prinsach VSI. Mój kolega zakłada gaz w DE i robił taki manewr pare razy. Jedyna wada to cena. Czy to się jeszcze będzie oplacało?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Pisałem już w kilku wypadkach o tym warsztacie

http://www.gazautomix.pl/

Na Śląsku, wprawdzie 60km od Katowic, niedaleko Wodzisławia Śląskiego, ale mam (i wielu innych kierowców) bardzo dobre zdanie o nich. Na gazie znają się doskonale, zadzwoń i porozmawiaj z właścicielem p. Krystianem. Rozmowa powinna rozwiać Twoje wątpliwości. Ja robiłem u nich już 3 auta, wkrótce podjadę z czwartym. :cool2:

Opublikowano
Ja osobiście miałem 3szt E38 750i w żadnej nie miałem gazu. Ale wiem że na śląsku jest gość co zakładał gaz do kilku V12 właśnie z dwóch R6. Jedna z nich jeździ w Mercedesie S600 i z tego co wiem radzi sobie dobrze, Zakład mieści się w Jastrzębiu. Tylko,że cena jest nie mała około 10kpln
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Nie rozumiem sensu kupowania auta z 5-litrowym silnikiem V12 i zakładania do niego gazu. :mad2: to tylko taka moja mała sugestja.
Opublikowano
5,4 litra, Ale to nie istotne. Chłop pyta a kto pyta ten itd. Według mnie za 10kpln można kupic morze benzyny, to poco ten gaz , Ale to jego auto i niech robi co chce
BMW sie nie psuje
Opublikowano
5,4 litra, Ale to nie istotne. Chłop pyta a kto pyta ten itd. Według mnie za 10kpln można kupic morze benzyny, to poco ten gaz , Ale to jego auto i niech robi co chce

No nie wiem czy to tak dużo, starczy na max 10-12 tys km. Ale też bym tam gazu nie wrzucał. Pozdro.

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Opublikowano
Po co chesz wrzucac gaz do BMW??? Jak Ciebie nie stac na nia to nie kupuj. Nie rozumiem takich osob :mad2:

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Po co chesz wrzucac gaz do BMW??? Jak Ciebie nie stac na nia to nie kupuj. Nie rozumiem takich osob :mad2:

Każdy ma swoje zdanie. Jeżeli Ciebie stać to cieszę się razem z tobą :cool2:

Opublikowano

Każdy ma swoje zdanie. Jeżeli Ciebie stać to cieszę się razem z tobą :cool2:

mozna tu poczytac na temat gazu..lub przedzwonic i popytac..bardzo fajny facet :cool2: ...http://www.autoeko.pl/?a=2.

Opublikowano
Cześć witam wszystkich. Od tygodnia szukam 750 , zamierzam po kupnie załozyć gaz . Czy ktoś już doktoryzował temat? Jakie problemy mogą wynknąć potem? Z

Po przeczytaniu wypowiedzi - gratuluje dobrego mechanika.

Teoretycznie w/g niektórych warsztatów gazowych (tu czyt. oszołomów) "do każdego auta da się wmontować LPG". Ja mam e32 730 8V, w poniedziałek zakładam sekwencje - ale dobrze sprawdziłem za i przeciw. Ogólnie beemki nie lubią gazu, a w szczególności zwykłych instalacji.

W zwykłych inst. jest na początek zbyt duże ryzyko wystrzału, a w tedy pada przepływomierz (500pln), a to dopiero początek problemów....

W takich silnikach w grę wchodzi tylko sekwencja - najtaniej przy poszukaniu znajdzie dobrą za 4500pln.

Z rozsądku i porad dobrych fachowców w "7" bezpieczne (dla silnika) jest danie gazu do max. 3,5dm3 (735), ale dla 740 tez można dobrze wmontować, ale musi to już być instalacja za min. 6000.

Silniejsze napędy na lpg będą mocno cierpiały.

Opublikowano

niektórzy próbują zakladać dwie instalacje R6 do V12, tyle że nikomu nie udalo sie na razie zgrać dwóch kompów sterujących.

Dokładnie,, to nie może sie udać

Ponieważ układ wtrysku paliwa w v12 pracuje jak w zwykłym silniku R4

tzn pod jedną końcówke mocy są podpięte 3 wryskiwacze i pracują jednoczesnie:)

i zakładanie 2 razy r 6 nie może sie udać,,, co najwyżej 3 razy r4 pracujące synchronicznie

Pozatym wątpie aby gazowniką chciało się odkręcać kolektory w V12 to troche roboty jest,,, i napewno jak się tylko obrócisz szybko powiercą dziury na wtryski bez ich ściagania tak więc na starcie lekko uszkodzą silnik

A teraz takie moje rozważenie na temat gazu w V12

A minowicie co by było jak by w aucie całkiem zrezygnować z benzyny i lpg podłaczyć bezpośrednio pod faryczne wtryskiwacze benzynki czy takie rozwiązanie miało by szanse zadziałać jesli zapewnić by odpowiednie ciśnienie na listwie

Albo wtryski benzyny zamienić wtryskami lpg i sterowanie nimi zrobić bezpośrednio z kompa auta stosując np dodatkowo jakiś układ np wzmacniający lub osłabiający sygnał w zalezności co by było potrzebne

Co sądzicie w tym zakresie bzdury czy całkiem sensowne rozwiązanie

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Dokładnie,, to nie może sie udać

Inna sprawa że niektórzy pod pojęciem "dwie instalacje do R6" rozumieją zestaw po 2 wtryskiwacze po 3 dysze i wspólny reduktor dlatego + wspólne filtry w pewnym sensie to byłoby 2xR6... fizycznie, a logicznie tak jak piszesz 3xR4.

Gdyby po zainstalowaniu dysz miałby iść do silnika odłamki z wiercenia to bez sensu... myślę więc że najlepiej zrobić komplet i od razu np splanować głowicę i wymienić uszczelkę i założyć gaz.

Pozdrawiam