Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bo chciałbym usunąć napis na tylnej klapie z wersją samochodu i silnika i nie zabardzo wiem jak to zrobic a nie chcę zeby został slad na lakierze bo samochód jest czarny

proszę o pomoc

pozdrawiam

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
nagrzerwasz suszarką, odklejasz, klej zmywasz np denaturatem czy innym specyfikiem, a slad np po wyplowieniu kalieru usowasz pasta polerska np tempo
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Chyba mozna wziasc tez jakas cienka linke, plasitkowa oczywiscie i wytrzymala. Moze jakas wedkarska sie nada. Wtedy jak by odcinasz napis ta linka :)
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

ale jak zaczniesz tą linką ciąc szybko i mocno to mozesz zwalic lakier w tym miejscu ...

pomysl z podgrzewaniem wygląda na bardziej sensowny ale czy da rade ???

jak by nie było w lato auto może stac caly dzien na 35stopniowym upale w słoncu a napis się trzyma

:twisted:

Opublikowano
Plastikowa linka zniszczyc lakier ?? chyba trzeba miec wyjatkowe zdolnosci. A jak zostanie jakas smuga wynikla z tarcia to 1 przetarcie pasta polerska napewno to zniweluje.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
ja kiedys bralem kalendarzyki takie male-kieszonkowe, one sa sztywne i cienkie wiec fajnie podchodza pod oznaczenia i ladnie go sciagaja. najlepiej ruszac gora-dol i odcinac , pozniej oczyszczenie reszty kleju/tasmy
Opublikowano
To sa prace gdzie trzeba wykazac sie cierpliwoscia... Napis trzeba zedrzec jakkolwiek bo cala zabawa zaczyna sie i tak pozniej, trzeba uzyc jakiejs chemi ale takiej ktora nie wybarwi lakieru (najlepiej sprawdzic na jakims niewidocznym kawalku lakierowanej powierzchni czy srodek nie uszkadza lakieru) i miekka szmatka na palcu powoli zdzierac pozostalosci kleju... Kupa z tym zabawy ale da sie jak sie chce...
Opublikowano
nowy dowód osobisty i delikatnie zejda cyferki resztki kleju benzynką ekstrakcyjną (nie rozpuszczalnik nitro bo matuje lakier) a slady po literach pastą polerską np. tempo i jest git :cool2:
Opublikowano
Albo spirytus. Tez nie powinien uszkodzic lakieru.
Opublikowano

To jest sposób z książki "Naprawiam BMW serii 3":

nagrzewamy suszarką, potem żyłką wędkarską powoli "odcinamy" znaczek.

Opublikowano

ale mogłby ktos dokladnie opiosać jak to sie robi bo mój qmpel sciagal napis z 320 i mu został ślad

najlepiej to opis krok po kroku albo jakis link

pozdrawiam

Pozdrawiam,

Tomek