Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

E34 525 m20

Są dwa czujniki temperatury.Jeden podaje dane do kompa-drugi na wyświetlacz.

Musze wiedzieć teraz-a nie mam możliwości sprawdzenia poprzez "odłącz-podłącz"-KTóRY JEST KTóRY?

Patrząc od prawego koła tj. od strony pasażera-który jest który?

Wiem, ze są oznaczone kolorami.Bodaj ze czerwony i niebieski? :roll:

Dzięki za podpowiedz :wink:

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano

hmmm... mogę sie mylić... ale wydawało mi sie ze jest tylko jeden czujnik..

Jak jestem w błędzie, niech ktoś mnie poprawi...

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano

zazwyczaj jest tak że czujnik w chłodnicy jest do wentylatora, a drugi jest w głowicy, ale nie wiem jak jest w twoim silniku.

Te czujniki kolorowe jednopinowe są do ciśnienia oleju.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano (edytowane)

Obydwa czujniki w M20 są usytuowane w obudowie termostatu (czujnik wskaźnika temperatury cieczy chłodzącej i czujnik temperatury).

Jeżeli się nie mylę:

- ten bliżej regulatora ciśnienia paliwa w listwie to czujnik wskaźnika temperatury

- ten drugi to czujnik temperatury dla DME

U mnie jest to podłączone tak, że brązowo-pomarańczowa wtyczka to wskaźnik temperatury (ta bliżej regulatora ciśnienia paliwa), a niebieska- czujnik temperatury

Pozdrawiam marek

P.S.

Napisz grzesiek_ts czy też tak masz.

EDIT:

prawdopodobnie jest jednak tak jak teraz po edycji napisałem

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Tak, to na pewno o to chodzi, tylko ten rysunek można odczytać niejednoznacznie. Ja sprawdzałem jeszcze w innym źródle, gdzie jest to oznaczone od drugiej strony termostatu.

pozdr

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Chciałem jeszcze zerknąć na bmwfans.info i błąd mi wyskakuje. Ale coś jest nie tak z Microsoft .NET Framework :mad2: Ech, wczoraj działało :mad2:

Może wy spróbujcie? Coś tam może być inaczej pokazane.