Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli sonda siemensa to zakres jej pracy 0-5V. I sonda nie wpływa na mieszankę od samego początku tylko po rozgrzaniu, ale konkretnie jaka temp :doh:
Opublikowano

U Ciebie wygląda jakby zaczynała pracować od rozgrzania przez spaliny.

Powinna się zagrzać dużo szybciej, jest przekaźnik który odpowiada za grzanie sondy.

Opublikowano

u mnie w m50 jest sonda bosch 4 przewody.

nie wiem jak siemens ale w boschu 2 białe przewody zasilaja grzałkę sondy, po to zeby pracowala na zimnym.

odczyty sondy mam podpiete do staga i stara wlasnie mi dziwnie pracowala tylko jak sie zagrzal wydech. kupilem nowa i pieknie pracuje caly czas.

Opublikowano

akurat ja mialem tyle szczescia ze stanela na 0,5 V.

tak ze spalanie dylo ok. tylko silnik czasem mial dziwne drgniecia / nie czaslo nim ale czesem takie cos dziwne bylo, a jak go przebutowalem to sie to uspokajalo/.

po zmianie sądy i resecie kompa auto dostalo wiekszego buta i drgania minely.

spalanie mojego autka za bardzo sie nie zmienily.

benzyna

jak emeryt w miescie 11,5

normalnie w miescie 12- 12,5

trasa krak - warszawa /rano w 3 godziny/ 8,3

lpg miasto dynamicznie 15 , 16 :dance:

Opublikowano
To widze ze ci normalnie pali bo moj to smok po miescie a gazu ja nie posiadam. A moze u mnie cos z podrzewaniem sondy padlo ,no nie wiem nigdy z czym takim nie mialem doczynienia. A orientuje sie ktos czy za simensa mozna wsadzic zamiennik Boscha lub NGK i kaki numer sondy ma orginal a z jakim kupic zamiennik???
Opublikowano
A jak RG bylo u ciebie ze spalaniem a jak jest teraz??? Chyba tez musze kupic nowa sonde tylko nie wiem czy moze byc zamiennik Boscha lub NGK.

Od kiedy japońćzycy robią Bunie? Kup Boscha bo to szło w oryginale. Tylko nowego. Bosch ma patent na łaczenie kabli przy pomocy hermetycznej puszki a kable nie sa w niej sciskane na stałe tylko skręcane i nie lutuj kabli bo jednym z przeodów dostaje sie do sondy lambda powietrze z zewnątrz...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
To widze ze ci normalnie pali bo moj to smok po miescie a gazu ja nie posiadam. A moze u mnie cos z podrzewaniem sondy padlo ,no nie wiem nigdy z czym takim nie mialem doczynienia. A orientuje sie ktos czy za simensa mozna wsadzic zamiennik Boscha lub NGK i kaki numer sondy ma orginal a z jakim kupic zamiennik???

Bosch z wtyczką pod Twój samochód 0 258 005 322, uniwersalna - 0 258 986 503 - róznica w cenie okolo 200 zł.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Ma być Siemens bo to sonda tytanowa i byle czego się nie wstawia.

Przede wszystkim komp a poźniej wydatek... Siemens czy Bosch, a przyczyna moze byc zgoła inna...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Z kostką BMW detal - 475,80zł. Uniwersalna - detal 264,74zł. Jesli chcesz to odpowiednio za 395zł lub 225zł. Reszta na PW.
Bandite Motor Wagen