Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może to co napisze jest dla wielu oczywiste, ale dla mnie do niedawna była to niewiadoma i chciałbym się podzielić tym z osobami które o tym nie wiedzą.Po pierwsze po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyków ze stacyjki można włączyć światła mijamia (odprowadzenie do drzwi ) poprzez włączenie i wyłaczenie długich świateł. Lampy działają ok 15 sek i same się wyłączają, to samo z kierunkami, zapalamy lewą albo prawą stronę.

Było juz na forum o niedogrzanym silniku i jak to nie powinno się włączyć ogrzewania zanim wskazówka nie minie niebieskiego pola. A co z funkcja AUTO? Gdy ustawię tem. np 19 stopni a silnik jest zimny to i tak dawkuje powoli nawiew w miarę nagrzewania silnika. Co o tym sądzicie? Czy to zdaje egzamin?

Opublikowano
Może to co napisze jest dla wielu oczywiste, ale dla mnie do niedawna była to niewiadoma i chciałbym się podzielić tym z osobami które o tym nie wiedzą.Po pierwsze po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyków ze stacyjki można włączyć światła mijamia (odprowadzenie do drzwi ) poprzez włączenie i wyłaczenie długich świateł. Lampy działają ok 15 sek i same się wyłączają, to samo z kierunkami, zapalamy lewą albo prawą stronę.

Było juz na forum o niedogrzanym silniku i jak to nie powinno się włączyć ogrzewania zanim wskazówka nie minie niebieskiego pola. A co z funkcja AUTO? Gdy ustawię tem. np 19 stopni a silnik jest zimny to i tak dawkuje powoli nawiew w miarę nagrzewania silnika. Co o tym sądzicie? Czy to zdaje egzamin?

masz racje ja tez tak robie...i jeszcze jedno w automacie jak zimny to przerzuca biegi okolo 2000obr. nie wiem czy wszycsy o tym wiedza bo pisza ze delikatnie rozgrzewaja silnik... :clap:

Opublikowano
Nieznaju, niepoczytaju :) A tak na powaznie to nie zaszkodzi poznac pare prostych angielskich slow. Jestesmy przeciez w Europie....
Opublikowano
Nieznaju, niepoczytaju :) A tak na powaznie to nie zaszkodzi poznac pare prostych angielskich slow. Jestesmy przeciez w Europie....

no właśnie w Europie,

chwytamy się Angielskiego, Niemieckiego,

ale tutaj jak czytam nietóre tematy i posty to analfabetyzm powraca,

już pomijam błędy ortograficzne, ale spójnośc i logika wypowiedzi :)

oczywiście nie pisze tego do Ciebie bo ty tak piszesz...

ale np :

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=66570

:mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
:duh: a ja ostatnio myślałem ze mi sie coś wyłącznik knoci, po pracy wysiadłem z samochodu zamknąłem drzwi patrze ze świateł nie zgasiłem, otwieram samochód widzę :jawdrop: przełącznik świateł wyłączony pytam co jest ??? włączyłem i wyłączyłem światła ponownie zgasły. Widocznie przypadkiem zahaczyłem o blinde :mad2: Całe życie człowiek sie :reading:
Opublikowano
Mam e46 z 99 roku i u mnie na stronie 81 instrukcji jest tylko info o możliwości zaprogramowania przez serwis funkcji "odprowadzania do drzwi" i nie ma ani słowa o włączeniu go długimi, więc nie osądzaj ludzi " po okładce" :)
Opublikowano
A wiec z linku, ktory podalem powyzej, w dziale Car Memory, na koncu rubryki Lighting czyli oswietlenie mamy tzw home lights czyli swiatla, ktore "prowadza do domu". Dziala to przy wylaczonym silniku poprzez pociagniecie do siebie wajchy od kierunkowskazow. Jest tak w calej serii E46, E39, E38, E53 z tym ze we wszystkich oprocz E46 (40 sekund) da sie przestawic czas dzialania tychze swiatel na 40/90/150/240 sekund :mad2: