Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jak odlączy sie akumulator i potem podłączy to czy silnik pracuje w trybie awaryjnym? i czy coś sie z tym robi lub co powinno robić jeśli wszystko jest ok dzięki z gory
BMW M-Power
Opublikowano

Nic nie powinno się zmienić po odłączeniu i podłączeniu akumulatora, poza wyzerowaniem zegara i radia. Przy różnych instrukcjach napraw – np. wymiana cewki, wyciąganie zegarów – zaleca się odłączenie akumulatora, mówiąc, że skutkuje to tylko tym, o czym napisałem.

Nie wiem, czy tak samo jest przy długotrwałym odłączeniu.

Pytasz, bo masz zamiar odłączyć, czy coś jest nie tak?

Jeżeli coś masz nie tak, spróbuj wykonać pełny reset DME.

Jak masz wszystko Ok. to nic nie muszisz robić.

Pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie w Buni jak odłączę akumulator na kilka minut i po założeniu klemy odpalę to silnik strasznie nie równo pracuje. ale po dłuższej jeździe wszystko wraca do normy.
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
u mnie w Buni jak odłączę akumulator na kilka minut i po założeniu klemy odpalę to silnik strasznie nie równo pracuje. ale po dłuższej jeździe wszystko wraca do normy.

Wraca do normy bo zapewne tworzy nowa mapę paliwowa-uczy się mówiąc inaczej.

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
Nic się nie stanie-niezależnie czy odłączysz na minute czy na tydzień(skąd te bajki?)
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
zrobilem ten reset kompa i rodzi sie kolejne pytanie spalanie pokazuje teraz 33,6litra i spada czy to normalne jesli tak to ile komputer bedzie sie tak uczył tych map paliwowych?????
BMW M-Power
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wraca do normy bo zapewne tworzy nowa mapę paliwowa-uczy się mówiąc inaczej.

Mapę paliwową?? Pierwsze słyszę. Ale nie przeczę że tak jest.

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg