Skocz do zawartości

jaka jest pojemnosc zbiornika paliwa w 316 compact e36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mi kiedyś w compactie wchodzilo max 55 :)
Opublikowano
mam taka tabele z danymi wszystkich bmw i z niej wynika 62L

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Jak chcesz zmierzyc dokladne spalanie, to informacja o tym, ile ma bak, nie jest Ci potrzebna. Wystarczy przeciez zatankowac do pelna, przejechac X kilometrow i znowu zatankowac do pelna.

A potem wyliczyc to tak:

moje_spalanie_na_100km=ilosc_przejechanych_kilometrow*100/X

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor
Jak chcesz zmierzyc dokladne spalanie, to informacja o tym, ile ma bak, nie jest Ci potrzebna. Wystarczy przeciez zatankowac do pelna, przejechac X kilometrow i znowu zatankowac do pelna.

A potem wyliczyc to tak:

moje_spalanie_na_100km=ilosc_przejechanych_kilometrow*100/X

wiem wiem,poprostu ostatnio tankowalem do pelna i myslalem ze nie ma dna ten bak i zastanawialem sie ile tam wchodzi tej benzynki...i jak widze w granicach 65l...czyli ponad 260pln trzeba miec by go zalac maxem- :shock: MASAKRA-nie predko powtorze ten manewr:) a tak na marginesie to wczesniej liczylem ze srednio pali mi 9,1L..czy to norma na ten silnik??

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Norma norma... I chyba zadko Ci sie spieszy... :] Bo mi moja 316 (tyle ze sedan) potrafila spalic ponad 10!
Opublikowano
jak miałem 316 compacta to w zimie na kompie wskazywał spalanie 16 l :/ ale coś było na sto nie tak z silnikiem
Opublikowano
Ja na 10L przejechałem 115km :-\ 1.6 compact e36
Opublikowano
  • Autor
powiem Wam ze oszczedzam jak moge,bez wariacji i wyscigow ale nie zamulam na jezdni i jak patrzena wskazowke od baku to mam ochote ja zakleicniby tylko 1.6 a taki pijak:/juz wim po co ma taki wielki bak

Opublikowano
Jak rozmawiałem z użytkownikami 316-stek to wyszło że 318 mniej pala. :D Wydaje mi sie ze silniki 1.8 są najekonomiczniejsze ze wszystkich silników jakie są w beemkach. Oczywiscie jesli wszystko działa jak nalezy.
Opublikowano
bardzo mozliwe... ale masz na mysli tylko e36 i starsze? bo jednak e46 i nowsze maja lepsze konstrukcje silnikow i mysle ze jednak pala mniej. :] Ostatnio zafascynowal mnie nowy 325d coupe
Opublikowano
  • Autor
65L

widze ze uzytkujemy ten sam model-powiedz mi ile Ci on pali?teraz zima to pewnie 10l to minimum-mi w trasie wzial 7l (tak wynika z moich obliczen)ale nie wiem czy czasem czegos nie porypalem obliczajac jak patrze na to co inni pisza

Opublikowano
Trzeba być prawdziwym twardzielem, żeby mierzyć spalanie i pojemność baku próbując wyjeździć całą benzynę. :lol: Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że trzeba później samochód do stacji dopchać.
Opublikowano
kojotek nowe 3 coupe rewelacyjne :cool2: , ale 325D,owszem 6 cyl, jednak osiagi niewiele lepsze od 320D, a roznica 28 tys zl
Opublikowano
bardzo mozliwe... ale masz na mysli tylko e36 i starsze? bo jednak e46 i nowsze maja lepsze konstrukcje silnikow i mysle ze jednak pala mniej. :] Ostatnio zafascynowal mnie nowy 325d coupe
Tak tylk E36 i starsze i oczywiście chodziło mi o silniki benzynowe nie diesla :wink: