Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NIewiem czemu tylko z LCM mi odczytuje przebieg jakies 7000 MILEAGE czy cos takiego

No tu mozna miec juz jakies obiekcje (np zablokowany eeprom lcm), ogolnie wiadomo ze na pcimcie lepszy, ja narazie nie musialem kombinowac (lapy testowane to asus i ibm).

Odchadzac od tematu, pasowaloby rozwiazac raz a dobrze problem fejsow, zrobic GT1 na bootable dvd i odpowiedni dobry fejs, tak zeby nie bawic sie tym badz co badz "syfnym" car softem

Gdzieś na forum czytałem że jest chłopak który poradził sobie i złozył GT1 :modlitwa:,nie wiem jak ale wszystko działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NIewiem czemu tylko z LCM mi odczytuje przebieg jakies 7000 MILEAGE czy cos takiego

No tu mozna miec juz jakies obiekcje (np zablokowany eeprom lcm), ogolnie wiadomo ze na pcimcie lepszy, ja narazie nie musialem kombinowac (lapy testowane to asus i ibm).

Odchadzac od tematu, pasowaloby rozwiazac raz a dobrze problem fejsow, zrobic GT1 na bootable dvd i odpowiedni dobry fejs, tak zeby nie bawic sie tym badz co badz "syfnym" car softem

Gdzieś na forum czytałem że jest chłopak który poradził sobie i złozył GT1 :modlitwa:,nie wiem jak ale wszystko działa.

Znalazłem :

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=65259&postdays=0&postorder=asc&highlight=gt1&start=0

Opublikowano

no tak, ale to tylko plotka, ja w domu mam slonia na łancuchu

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po co takie ploty żeby ktoś pozazdrościł zresztą po jego wypowiedziach widać że nie ma ochoty z nikim sie dzielić swoim odkryciem :?

Opublikowano

Po co takie ploty żeby ktoś pozazdrościł zresztą po jego wypowiedziach widać że nie ma ochoty z nikim sie dzielić swoim odkryciem :?

Mysle ze ruscy by juz to dawno zrobili gdyby dalo rade (sprzedawaliby potem toto na allegedrogo)

Xdrive

Koder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam mam prośbę czy może ktoś podesłać program carsoft 6.1.4 z crackiem

z góry dziękuję.

Przecież jest podany link w tym wątku.

A ja mam pytanie bo kupiłem sobie interfejs ten za 199 z allegro, podłączałem do 3 laptopów, 1 przez przejsciówke a 2 przez wbudowane rs232 i nie chce działać. Nie wiem dlaczego, com poprawnie ustawiony, i jak daje pełne skanowanie to albo wywala "nieoczekiany błąd" i program sie zamyka albo skanuje i nie wykrywa żadnego modułu. Próbowałem narazie carsofta 6.5 i 6.5 z sp1. Teraz spróbuje jeszcze 6.1.4. Ale chyba z tamtymi poprzednimi powinie chodzić. BMW to e36. Sprawdzałem miernikiem piny z kostki auta i wygląda ze jest ok bo zasilanie i masa jest a na dwóch liniach było powyżej 11V.

Jakieś sugestie ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam czy mógłbym od kogoś pociągnąć program carsoft 6.1.4

mam problem bo zkupiłem wtykę od vaikena ale nie mogę znaależć nigdzie proponowanego programu w/w

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
USB > COM

o tym zapomnij - na 1000% nie zadziala

Musisz miec PCIMCIA > COM - wowczas masz 100% COM

nosz ku...a nastepny, nalezy tu dodac ze zalezy od przejciowki usb/com. Viaken tez montuje fejsy na USB, jak myslicie jak one dzialaja - podpowiem - maja przejciowke w srodku!

Spokojnie.Nie każdy ma fejs od Viakena mój i Pawła-taki:

http://www.allegro.pl/item273065155_interfejs_diagnostyczny_bmw_carsoft_1987_2006.html nie dział na przejściówce USB.Ale potrafi dość dużo.

Mnie tam dział USB - COM :) :roll2:

brokat_