Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuję Carsoft w wersji 6.1.4 + crack, jeśli ktoś ma to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc:)dzięki z góry! :cool2:
(OO( )( )OO)
Opublikowano
szczerze muwiac nie wiem ale wyglada na to ze po angielsku ,a nie wiem dlatego bo jeszcze sam nie korzystalem z tego programu ale wyslalem ci na e-mail 25 mb zajmuje ;-)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
szczerze muwiac nie wiem ale wyglada na to ze po angielsku ,a nie wiem dlatego bo jeszcze sam nie korzystalem z tego programu ale wyslalem ci na e-mail 25 mb zajmuje ;-)

Ja także bardzo bym prosił :dance: Prooooooooooooooooooooooooszę wyślij i mi na skrzynkę [email protected]

:roll2: :dance: :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fajna wersja bo są pliki kótrę mają w txt opis: "Put these files in the carsoft folder to get English translations of the error codes"

Tylko pozostaje jeszcze sprawdzić czy działa i będzie piknie.

Jak tylko zdobęde działającą przejściówkę USB->Com to napiszę tu (jak nie zapomne) a w linku z podpisu to napewno co i jak to działa.

Opublikowano
z tą wersją jest tylko jeden problem, nie wszystkie interfejsy działają pod nią....dlatego właśnie szukam wersji 6.1.4:)możecie próbować, może akurat wasze interfejsy będą śmigać z tą wersją:)powodzenia!a co do wersji 6.1.4 to już ją mam więc mogę komuś przesłać:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano
Fajna wersja bo są pliki kótrę mają w txt opis: "Put these files in the carsoft folder to get English translations of the error codes"

Tylko pozostaje jeszcze sprawdzić czy działa i będzie piknie.

Jak tylko zdobęde działającą przejściówkę USB->Com to napiszę tu (jak nie zapomne) a w linku z podpisu to napewno co i jak to działa.

USB > COM

o tym zapomnij - na 1000% nie zadziala

Musisz miec PCIMCIA > COM - wowczas masz 100% COM

Opublikowano
USB > COM

nosz ku...a nastepny, nalezy tu dodac ze zalezy od przejciowki usb/com. Viaken tez montuje fejsy na USB, jak myslicie jak one dzialaja - podpowiem - maja przejciowke w srodku!

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
USB > COM

nosz ku...a nastepny, nalezy tu dodac ze zalezy od przejciowki usb/com. Viaken tez montuje fejsy na USB, jak myslicie jak one dzialaja - podpowiem - maja przejciowke w srodku!

Spokojnie.Nie każdy ma fejs od Viakena mój i Pawła-taki:

http://www.allegro.pl/item273065155_interfejs_diagnostyczny_bmw_carsoft_1987_2006.html nie dział na przejściówce USB.Ale potrafi dość dużo.

Opublikowano

w tym mam problem ze brak komunikacji. Ten port udawany nie jest udawany w100%. Wydalem prawie 100 zyla na 3 przejscówki i kazdą zdeptałem moja cieżką nogą . Bo nietylko potrzebowalem USB > COM do INTERFEJSU ale do innych hobbystyczych prac zw. z TVSAT.

Wiec moj problem sie roz. tylko poprzez PCIMCIA -> COM

A jak pisał PIotrek , mamy oboje taki inter. ze dziala tylko z org. COM ktory mi daje PCIMCIA.

pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w tym mam problem ze brak komunikacji. Ten port udawany nie jest udawany w100%. Wydalem prawie 100 zyla na 3 przejscówki i kazdą zdeptałem moja cieżką nogą . Bo nietylko potrzebowalem USB > COM do INTERFEJSU ale do innych hobbystyczych prac zw. z TVSAT.

Wiec moj problem sie roz. tylko poprzez PCIMCIA -> COM

A jak pisał PIotrek , mamy oboje taki inter. ze dziala tylko z org. COM ktory mi daje PCIMCIA.

pozdr.

Dokładnie.Jak kupowałem to sprzedający powiedział mi że nie ten fejs nie będzie działał na USB-COM.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też mam ten za 199zł co Wy i gość mi mówił, że będzie działać.

Jak nie będzie to pewnie oddam.

Każdemu mówi co innego :D .Jak co to mam taką przejściówkę na sprzedaż

Opublikowano
Ja też mam ten za 199zł co Wy i gość mi mówił, że będzie działać.

Jak nie będzie to pewnie oddam.

Każdemu mówi co innego :D .Jak co to mam taką przejściówkę na sprzedaż

Oczywiscie, ale blad komunikacji wyswietli sie takze wtedy, kiedy carsoft jest zle skrackowany, brak dongle itd. to nie jest tak ze za wszystko trzeba winic przejciowke, ja tez uzywam jej do TVSAT i nie mam zadnych obiekcji, nie twierdze ze usb-com jest najlepsze, ale u mnie wszytsko trybi!!, i teraz najwazniejsze pytanie:

mieliscie ten blad na scracowanym carsofcie 6,1,4 ? czy na 6,5 ? bo 6,5 chodzil nie bedzie na przejsciowce

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robię wszystko na 6.1 niw jest on zcracowany, mimo to nie chodzi.Napisz może czy robiłeś coś w ustawieniach,może w tym tkwi problem,lub w instalacji sterowników,chociaż próbowałem już wszystkiego.
Opublikowano

po co kasuje sie bledy za pomoca tych carsoftow? jesli cos zle dziala to wtedy wyswietla sie blad. wiec skasowanie bledu nie usunie usterki a jedynie komunikat. czy ja to dobrze rozumuje? rozumiem skasowanie np. inspekcji oleju po wymianie, ale zeby kasowac inne bledy to wypadalo by najpierw naprawic usterki a takowych raczej nie naprawi sie w warunkach domowych za pomoca prostych narzedzi i bez czesci zamiennych.

nie wiem nic o tych carsoftach wiec moze zle mowie.

a w ktorym miejscu podlacza sie komputer do auta? ma ktos moze foto takiego zlacza?

zamiscil tu ktos carsofta 6.5 ktorego sciagnalem z ciekawosci zeby zobaczyc "na sucho" co to za program. tam jest popakowane kilka rzeczy, co tam sie instaluje po kolei, bo przeklikalem wszystko i cos tam poinstalowalo sie ale po co tyle tego jest to nie wiem.

Opublikowano
Robię wszystko na 6.1 niw jest on zcracowany, mimo to nie chodzi.Napisz może czy robiłeś coś w ustawieniach,może w tym tkwi problem,lub w instalacji sterowników,chociaż próbowałem już wszystkiego.

Normalne sterowniki, port wyswietlany jest w menagerze (mozna sobie wybrac ktorym COM'em ma byc), w carsofcie wybrac poprawny com, i jesli fejs ma zasilanie i wszystko jest polaczone to musi trybic, czasami zalezy to od kompa w aucie, ale probowalem na kilku e46, e36, e34 i na kazdej dzialalo, pcimcie kupilbym tylko dla zostosowan profesjonalnych nie amatorskich (takich jak nasze zabawy)

Xdrive

Koder

Opublikowano

u mnie zabawy z sat jak i z cs nie przyniosly efektu. Moze to wina laptopa i jego konstrukcji. Jak pisalem , 3 przejscowki zdeptałem na miazge.

Teraz przynajmniej za 90 zeta mam porządny fejs PCIMCIA ;) i 4 usb porty wolne ;) U mnie najlepiej dziala wersja 6.5 + SP1 z viatminką choc nieraz lubi sie powiesic i stracic komunikacje.

NIewiem czemu tylko z LCM mi odczytuje przebieg jakies 7000 MILEAGE czy cos takiego :jawdrop:

Opublikowano

NIewiem czemu tylko z LCM mi odczytuje przebieg jakies 7000 MILEAGE czy cos takiego

No tu mozna miec juz jakies obiekcje (np zablokowany eeprom lcm), ogolnie wiadomo ze na pcimcie lepszy, ja narazie nie musialem kombinowac (lapy testowane to asus i ibm).

Odchadzac od tematu, pasowaloby rozwiazac raz a dobrze problem fejsow, zrobic GT1 na bootable dvd i odpowiedni dobry fejs, tak zeby nie bawic sie tym badz co badz "syfnym" car softem

Xdrive

Koder

Opublikowano
Witam! Mam nietypowe pytanko … czy carsoft 6.5 pracuje z vista ?