Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, u mnie jest tak ze przy temp zewnetrzej ok 2 stopnie,

bardzo szybko wskaznik jest w polowie niebieskiego pola, potem

juz w zaleznosci od predkosci:

1. miasto - trasa( predkosc 100) na koncu niebieskiego pola

2. autostrada (predkosc 140) w polowie wskaznika, po zwolnieniu

opiera sie o niebieskie

czy tez tak macie? czy utrzymuje wam sie ciagle w polowie wskaznika?

podejrzewam termostat, ale mnie zastanawia to szybkie przjescie w polowe niebieskiego pola

pawel

Opublikowano

zawsze środek po jakiś 3-4 km lato zima troszeczke dłużej bez względu na klime czy ogrzewanie prędkość czy korki. podejrzewam że masz uszkodzony termostat jest cały czas niedomkniety lub otwartu i cały czas

idzie duży obieg ewentulnie wisko wentylatora ale to by było od razu słychać auto idzie jak odrzutowiec :lol:

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring

Opublikowano
Po kilku kilometrach idealnie pionowo 8) , niezależnie od temp zewnetrznej i ruchu. Aha na autobanie nie jechałem, więc nie wiem jak np. przy 180 km/h dłuższej jazdy.
Opublikowano
zawsze środek po jakiś 3-4 km lato zima troszeczke dłużej bez względu na klime czy ogrzewanie prędkość czy korki

U mnie to samo, ale przed wymianą termostatu miałem podobne objawy jak autor wątku - długo się nagrzewał i jak wypadałem na autostradę przy ujemnych temperaturach to wskazówka schodziła ze środka w kierunku niebieskiego.

Też stawiam na niedomykający się termostat. :?

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

U mnie niezależnie czy jest zima czy lato, czy jadę 60 czy 160km/h

zawsze po przejechaniu kilku kilometrów i rozgrzaniu się silnika wskazówka wędruje na środek i cały czas jest w tym położeniu.

Opublikowano

wymiana termostatu pomogla, analiza starego wykazala, ze bardzo wolno sie zamykal, 5 min po wyjeciu z garnka jeszcze byl otwarty..

pawel

Opublikowano

Kolego mialem podobnie okazalo sie ze termostat byl zniszczony.

Wyciagnalem stary i wrzucilem do garnka z woda i podgrzewalem i obserwowalem jak sie otwiera i po wyciagnieciu jak zamyka.

Wymienilem na nowy i jest w porzadku !

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

U mnie parę kilosów i wskazówka (przepraszam za określenie :lol: ) stoi w pionie.

Generalnie w takiej pozycji znajduje się 90% spojrzeń na zegary.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""