Skocz do zawartości

323 compakt co o niej myslicie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

323ti to silnik 2500, 170 koni , nie 2300 jak w ogloszeniu

Zwroc uwage na spasowanie karoserii-jakie sa przerwy maska-blotnik, blotnik-drzwi itd. Jesli byl bity, to przerwa bedzie dosc duza, ze wejdzie tam palec.

Popros sprzedawce o nr VIN, sprawdzisz historie auta. Wyplynie gdzie byl serwisowany ostatnio i przy jakim przebiegu. Łatwo sprawdzisz przez to czy nie byl cofniety licznik. Dodatkowo podjedź na kanał. Jesli sprzedawca nie bedzie chcial dac VIN i podjechac do mechanika, to ma cos do ukrycia.

Przy zakupie starguj cene, zeby Tobie zostalo na radio cb, bo z takim silnikiem mozna poszalec :cool2:

Opublikowano
nie chcesz ze mną jej oblukać ??co dwie głowy to nie 1 ja szukam naprawdę i chce kupić auto bo muszę mieć auto do amortyzacji facet z komisu był skłonny do redukcji ceny jak mi sięauto spodoba zastanawia mnie malutki przebieg auta i brak książki serwisowej w ogóle może ktoś wrzuci jakieś infa na temat tego modelu z tym silnikiem czy w compactach tez był model M/??
Opublikowano
zastanawia mnie malutki przebieg auta i brak książki serwisowej w ogóle może ktoś wrzuci jakieś infa na temat tego modelu z tym silnikiem czy w compactach tez był model M/??

W kompakcie nie było modelu ///M. Nie sugeruj się tak bardzo książką servisową bo taką można kupić za 150zł na allegro z pieczątkami.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Witam

Ja osobiscie uwazalbym na to autko. Kupowalem kompakcika w sierpniu i ono juz bylo na internecie. Stoi podejrzanie dlugo, i cena bez rewelacji...

Lepiej dluzej poczekaj i poszukaj a bedziesz napewno zadowolony. Ja szukalem 2 miesiace i kupilem autko od pierwszego wlasciciela ( dziadka ) serwisowanego do samego konca ( przebieg 210000 km - to jest realy przeieg dla auta z 1998 ) i jestem mega zadowolony.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Ja osobiscie uwazalbym na to autko. Kupowalem kompakcika w sierpniu i ono juz bylo na internecie. Stoi podejrzanie dlugo, i cena bez rewelacji...

Lepiej dluzej poczekaj i poszukaj a bedziesz napewno zadowolony. Ja szukalem 2 miesiace i kupilem autko od pierwszego wlasciciela ( dziadka ) serwisowanego do samego konca ( przebieg 210000 km - to jest realy przeieg dla auta z 1998 ) i jestem mega zadowolony.

Pozdrawiam

haha.. A ja kupiłem compacta z książką serwisową (nie made in china 2007 - tylko oryginalną) Co prawda silnik nie tak potężny (1.9L z modelu E46) z 99r ale z przebiegiem 56k:P Pachnie nowością ale wg mnie za długo stal i są związane z tym problemy.. (np skorodowane tarcze hamulcowe itp) Także od ilości km ważniejszcze jest w jakim jest stanie..

Teraz odnośnie sedna.. (czyli tematu posta)

Zwróć uwagę na to czy nie falują obroty po odpaleniu na zimnym albo na ciepłym silniku.. Czy nie palą mu się jakieś diody związane z elektryką bo to są najczęstsze usterki BMW niby nie grozne ale bardzo czasochłonne i wku.. a zwykle bagatelizowane. (sprzedawca powie Ci że tylko odpiął akumulator itp a to zwykle g. prawda) Zwróć uwagę na podłużnice z przodu i z tyłu.. Czy z silnika nic nie cieknie itp.. przetestuj ABS i ASC:-) i zacznij rokowania w sprawie importu paliwa bo jak bedziesz chciał wykorzystywać możliwości to Orlen może nie nadążyć z importem..

P.s. Jak tylko wszystko z nim ok to bierz bo 170KM na takie autko to juz musi być radość:-)

Pozdrawiam

Wojtek

Opublikowano
Ja jezdze praktycznie takim samym compactem (ten sam silnik, kolor, rok). Kupilem go sporo taniej, ale musialem duzo dolozyc zeby samochodzik byl na cacy zrobiony. Teraz mnie wyniosl podobnie jak ten z tym ze wszystko jest juz porobione. Zwroc uwage na uklad chlodzenia bo z tym mialem najwiecej klopotow (na szczescie juz zrobione). Pozatym to bardzo fajne autko, w m-pakiecie ladnie wyglada. Malo kto sie spodziewa ze w compacie drzemie taka moc :) Pojedz - dokladnie obejzyj i jak bedzie w bdb stanie to za ta kase mozna kupic.
Opublikowano
Na gumieńcach prawie na przeciwko makro, ma swój warsztat gościu który szybko i porzadnie sprawdzi auto podłączając go do komputera. Prześwietli całą elektronikę. Robiłem tam auto i polecam.
E 36 320i '96
Opublikowano
BISZKOPT jakie miałeś kłopoty z układem chłodzenia jeśli można wiedzieć!!!
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Na gumieńcach prawie na przeciwko makro, ma swój warsztat gościu który szybko i porzadnie sprawdzi auto podłączając go do komputera. Prześwietli całą elektronikę. Robiłem tam auto i polecam.

a gdzie to Makro jest na Gumiencach- bo ja nie wiem..........