Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na forum jako nowa osoba zacnego grona Mam temacik co do stereotypow posiadaczy marki BMW "złych" Moze dobrze ze sa aczkolwiek niedziałaja zbyt dobrze (jak w moim wypadku)ze wzgledu na kradzież przedniej ramki i atrapy a włascicielem jestem od tygodnia pieknego nabytku e34 520i M50 z 95roku Wiec to fakt jest to stereotyp o "złych" bo gdyby nie to reka takiemu FRAJEROWI uschla by na sama mysl o kradziezy Ale powiem Panowie szczerze gdybym GNOJA,FRAJERA.KUR..ITD ITP dorwał oojjj to podtrzymał bym ten stereotyp na bank przefasonował bym go niesamowicie Tle co na ten temat i teraz pytanie jesli ktos ma jakies linki z atrapami i ramkami prosze smiało pisac i podrzucac na -forum,-prywatnie i [email protected] z Gory dzieki (Dziekowac za takie wynalaski jak garaż pozdrowionka dla szczesliwych posiadaczy)
Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
gdybym GNOJA,FRAJERA.KUR..ITD ITP dorwał oojjj

"Od tego jest policja i straż miejska od tego oni są, od tego są oni, od tego są"

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano

Witamy na forum. Rozumiem Twoja zlosc z powodu kradziezy - z wlasnego doswiadczenia wiem, jakie to wkurzajace.

Ale prosze, zebys zapoznal sie z regulaminem, w szczegolnosci z punktem 4, ktory juz zlamales.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
ciesz się że tylko tyle, mi jak ukradli znaczek w środku dnia w wawie to jeszcze musiałem maskę malować bo była cała podrapana, jakiś idiota wydłubywał go zawzięcie śrubokrętem, albo czymś takim :mad2:
Opublikowano

Ech, niestety polska policja i straż miejska nie jest zbyt skuteczna, ale na pewno się stara - głęboko w to wierzę :idea: i mam taką nadzieję... Niestety mamy prawo, jakie mamy. Za kradzież rękę powinni obcinać, ja jestem takiego zdania :twisted:

Niepolski przykro mi z powodu ramki i atrapy. :handshake:

Przemo tds byłem w podobnej sytuacji, mi jak wyjmowali kierunek, to porysowali błotnik - na szczęście trochę.

Witamy na forum :!: :!: :!: :!: :cool2:

Opublikowano
gdybym GNOJA,FRAJERA.KUR..ITD ITP dorwał oojjj

"Od tego jest policja i straż miejska od tego oni są, od tego są oni, od tego są"

Ja mialem szczescie i dorwalem zlodzieja, ktory ukradl mi emblemat z siodemki. Zlapalem go na goracym uczynku, bo nastepnego dnia przyszedl po wiecej.

Policja by powiedziala ze niska szkodliwosc czynu itp. A wiec zalatwilem to "wychowawczo" bez nich. Jego patologiczna rodzina nie wychowala go, to ja to zrobilem. Mysle ze juz wiecej nie wyciagnie swojego zlodziejskiego lapska po nie swoje.

Co ciekawe jego rodzice sa (byli) przyjaciolmi mojej rodziny :mrgreen: Co poradzic na takie patologiczne dzieci (tatus jego siedzial w pace za napady z bronia w reku :lol: )

Rece ucinac :D

Opublikowano
Gdyby komuś z Waszych bliskich zdarzyło się coś ukraść nie optowalibyście już tak ochoczo za ucinaniem rąk za drobne przestępstwa . Prawo musi być sprawiedliwe tj. kara powinna być wymierna w stosunku do popełnionego czynu. Jestem za zaostrzeniem przepisów (niska szkodliwość czynu itp. - do kosza) i wzrostem sprawności w zajmowaniu się tego typu sprawami (czyt. żeby policjant nie patrzał na zgłaszającego jak na idiotę, kiedy ten przychodzi z informacją, że ktoś ukradł mu felgi) oraz szybkim ich załatwianiem (rozwinięcie pomysłu sądów 24h). Świadomość złodzieja o nieuchronności kary, jej surowości i braku społecznej pobłażliwości czynu to podstawa w walce z przestępcznością.
Opublikowano
[...]Świadomość złodzieja o nieuchronności kary, jej surowości i braku społecznej pobłażliwości czynu to podstawa w walce z przestępcznością.

Otóż to :cool2: Nie wiedziałem jak to napisać, ale zgadzam się :cool2: Daleko jeszcze nam do cywilizowanego kraju :duh: Ech, można by tak o tym pisać/gadać bez końca - aż do "ostrzeżenia" od adminów :twisted2:

Do Combi - nie miałem nic złego na myśli. Tak ogólnie stwierdziłem :mrgreen: :wink:

• Moderatorzy
Opublikowano
Nikt nie lubi złodziei, niemniej dyskusja "co bym obciął jakbym złapał" i ocena działalności policji, prokuratury i skuteczności prawa, zazwyczaj zmierza w mało merytoryczną stronę (czego przykład dał pasikonik), tak więc zamykam. Współczujemy wszystkim okradzionym.

Pozdrawiam

Admin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.