Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zamierzam wkrótce wymienić wahacze przednie, 1 łożysko, łączniki stabilizatorów i końcówki drążków. Mam jakieś tam bicie, które przenosi mi się na samochód i chcę temu zaradzić, a w zasadzie każde z połączeń elastycznych ma u mnie mniejszy lub większy luz.

Do tej pory kupowałem tylko oryginalne części, ale tu, żeby zrobić to wszystko na oryginałach, to trochę mnie przerasta.

Jakie firmy możecie polecić jeśli chodzi o zamienniki? (dla jasności – nie chodzi mi o zaoszczędzenie 50 zł, jeśli np. FEBI jest dużo lepsze od TEKNOROT a trochę droższe, to wybieram lepsze) Warto szukać na allegro czy lepiej jakieś hurtownie, sklepy?

...a moze jednak oryginały? :?

Respekt.
Opublikowano
Spokojnie możesz bazować na takich częściach jak febi, mogg czy lemforder... Robia one części do bmw a za wytłoczony znaczek płacisz 50% więcej....chyba że Cię stać :wink:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
zgadzam sie z kolega Ozzy,jak zamienniki to tylko markowe czyli takiej firmy ktora dostarcza do mątowni danej marki i do sieci autoryzowanych,nie sa to co prawda produkty tak jak pewne osoby mysla bez znaczka firmowego,ale bardzo dobre i dlugo sluzą,pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hi!

No to kupiłem łożysko FAG za nieco ponad 1/3 ceny łożyska które wcześniej kupiłem w BMW. Dziś założyłem i jest OK, życie pokaże. :)

A co myślicie o częściach firm takich jak: TRW, KARLYN, HT GERMANY ?

Przy wymianie łożyska okazało się, ze niektóre sworznie wahaczy się skończyły. Mam możliwość kupić ful zawieszenie przód i tył, włącznie z końcówkami drążków, nowe z roczną gwarancją wymienionych przeze mnie firm, za cenę np 4 przednich wahaczy Febi. Z tyłem kłopotów na oko nie ma, ale jeśli mogę kupić komplet, to czemu by nie wymienić. Potem tylko geometria i auto jak nowe. :cool2:

Ale czy te firmy są godne polecenia?

Respekt.