Skocz do zawartości

Przednie swiatla przeciwmgielne - zarowka h1 100W da rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja mialem 120 watowe w halogenach typu clear. Przypalilo mi jeden klosz. 2gi jest wpozadkku. Wczesniej mialem 60 watowe,zmienilem bo wydawalo mi sie ze bedzie lepsze ,mocniejsze swiatlo.U mnie nie bylo zadnej roznicy.Seryjnie nie mialem halogenow wiec moze poprostu zle sa wlozone,ale wydaje mi sie ze jednak dobrze. Pozdrawiam :8)
B M W
Opublikowano
lepiej juz zalozyc zarówke +50% np. mają tę samą moc. ale dzieki temu ze mają krótszy żarnik żarzy on sie mocniej i daje dłuższy strumien swiatła. efekt lepszy niz zarowka o wiekszej mocy. jedyną wadą takich zaroweczek jest krótsza zywotnosc.
Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !
Opublikowano

Albo ich wyczyszczeniu?? U mnie po czyszczeniu lamp wszyscy mnie pytają: "Po co kupowałeś nowe lampy????!!" :mrgreen: :mrgreen:

Co do tego jak je wyczyścić znajdziesz to na forum opisane krok po kroku...

Opublikowano

Dzieki Koledzy za odpowiedzi.

Wiem o tym ze zarowka o wiekszej mocy moze uszkodzic lampe,ale myslalem ze w swiatlach przeciwmgielnych nie ma to takiego znaczenia.Czyszczenie nic nie da bo te lampy sa nowe,ale firmy Depo...wiec moze dlatego tak kiepsko swieca.Wczesniej mialem oryginalne halogeny zkw i niby swiecily mocniej,ale niestety jeden klosz mi pekl wiec zmienilem obydwa na Depo wlasnie.Sadzac po odpowiedziach,"reanimowanie" tychze halogenow mocniejszymi zarowkiami mija sie z celem....