Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://members.lycos.co.uk/lukaszmk1984/BMW%20foty/

oceńcie co sądzicie...

Zastanawiam się nad ringami do reflektorów słucham opini o nich oto kilka Fotek...

http://members.lycos.co.uk/lukaszmk1984/RINGI/

Moje plany na najbliższą przyszłość:

- ringi do reflektorów

- Aluski 15 szprychy orginały od BMW, mam 14 też szprychy dwu kolorowe, ładne prawdopodobnie do sprzedania... środek szary na ranciku chromik... 3 dekielki, niestety 4 brak!

- przód troszke 20-30 mm uziemić (co radzicie z tym fantem zrobić)

- wymienić 6 gumowych elementów w zawieszeniu tylnim...

Wesołych, sytych Świąt Życze!!

Opublikowano (edytowane)

E30 jak E30... widzę wlew gazu i w tle salon mercedesa :D ... To mi się rzuciło w oczy :shock:

Jeśli idzie o ringi to nie podoba mi się w nich jedna rzecz... świecąca obwoluta powinna iść po maksymalnie zewnętrznej cześci reflektora a Twoja idzie wokół soczewki... nie wygląda to zbyt profesjonalnie :oops:

przód troszke 20-30 mm uziemić (co radzicie z tym fantem zrobić)

Mam na to super patent... właśnie sam to przećwiczyłem na swojej Beci. Obniżasz zawiechę bez rozbierania MC. Personów... Bomba... opiszę to przy okazji na forum w nowym poście.

Edytowane przez MariuszBurgi

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano

Co do ringów to dostałem zdięcia od Człowieka który je robi na zamówienie do BETEK... ja sie zastanawiam czy je kupować... i też mi się to nie podoba... 89zł chce + wysyłka...

A ten salon w oddali to zbieg okoliczności...

Jeszcze będe się kontaktował z kolesiem co ma za 130zl ringi na Allegro... może one są lepsze...

Opublikowano

Ringi jak nabardziej tak, ale tak jak MariuszBurgi napisał

Jeśli idzie o ringi to nie podoba mi się w nich jedna rzecz... świecąca obwoluta powinna iść po maksymalnie zewnętrznej cześci reflektora a Twoja idzie w okół soczewki... nie wygląda to zbyt profesjonalnie
:clap:

Z zawiasem nic bym nie robił, mam bardzo negatywne :evil: doświadczenia z nisko zawieszonym autem. A jeśli chodzi o felunek to dla mnie tylko ładne 5-teczki z rantem. Ale to moje zdanie.

pzdr

Autko ładne :wink: .

Opublikowano

Mi w tych ringach nie podobaja się dwie rzeczy

1 to że nie ida po zewnetrznej krawędzi

2 to że hartowane szkło załamuje i robiją się dodatkowe refleksy jest to troche rozmyte byc może jak będzie po zewnętrznej to efekt ten zniknie

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiecie co?? i to mi dało do myślenia, jakiś dziwny zbieg okoliczności wczoraj na stacji benzynowej stała sobie e30 taka zwykła szara myszka ładnie utrzymana i miała jedną lampę z uśmieszkiem a drugą bez. Niech sie wypowiedzą znawcy tematu, czy tak przypadkiem nie było oryginalnie?? bo którąś z rzędu e30 widze z takimi lampami

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
Wiecie co?? i to mi dało do myślenia, jakiś dziwny zbieg okoliczności wczoraj na stacji benzynowej stała sobie e30 taka zwykła szara myszka ładnie utrzymana i miała jedną lampę z uśmieszkiem a drugą bez. Niech sie wypowiedzą znawcy tematu, czy tak przypadkiem nie było oryginalnie?? bo którąś z rzędu e30 widze z takimi lampami

wszelka wiedza jaką posiadam mówi NIE. Soczewki bez uśmiechów były produkowane w latach 87-88. a z usmiechami 89-93.

Szczerze mówiąc jeśli ktoś ma dwie rózne lampy to ma auto po dzwonie(lub małej kolizji) i blacharz, który się nie znał, założył mu dwie inne lampy...

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
No też tak myślałem przecież fabryka nie zakładała by jednej takiej drugiej takiej, jeśli widziałem lampę bez uśmieszka to zawsze lewą od kierowcy i to by wszystko tłumaczyło, jeśli dzwon to w 90% lewy przód, a lampa bez uśmieszku jest tańsza. Wprawdzie to nie przesą dza o powypadkowej przeszłości e30 ale mimo wszystko to przykre bo ja tylko takie widziałem :cry:

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
No też tak myślałem przecież fabryka nie zakładała by jednej takiej drugiej takiej, jeśli widziałem lampę bez uśmieszka to zawsze lewą od kierowcy i to by wszystko tłumaczyło, jeśli dzwon to w 90% lewy przód, a lampa bez uśmieszku jest tańsza. Wprawdzie to nie przesą dza o powypadkowej przeszłości e30 ale mimo wszystko to przykre bo ja tylko takie widziałem :cry:

Oj polemizowałbymz tym lewym przodem. Chyba zdecydowanie częściej wali się z prawej ... taki odruch obronny ;) naturalny zresztą. Ale statystyk nie znam, więc tylko powiem "chyba". W dodatku to zupełnie OT.

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

No moja była dotknięta właśnie z prawej strony. Pękniety zderzak i lekko błotnik. Wszystko naprawił niemiec i tam założyli inna lampe.

POZDRAWIAM

Opublikowano

Co do mojego reflektora bez uśmieszku, jestem pewien ze to nie fabryczna sprawa... Auto kupiłem od niemca osobiście, byłem u niego i on miał stuke... a mianowicie przerysował cały bok, no i zachaczył soczewką...

i tu mam problem bo mi lekko rdza wychodzi na drzwiach lewych przednich i błotniku.... reszta jest ok. I teraz się zastanawiam czy pomalować 3 elementy i to nie całe bo cały dół lewy poniżej listwy ochronnej wraz z natkolem... i dodatkowo pionową część klapy bagażnika, i tu znów pytanie czy to normalne aby w tym miejscu lakier zmatowiał i się lekko złuszczył, lewa strona od znaczka...

Czy całą ją malnąć na jakieś piękne srebro....

!!! POSZUKUJE 1 DEKIELKA NA ALU SZPRYCHW 14 CALI , KTOKOLWIEK MA COS TAKIEGO DO KUPIENIA!!!

No i dodam jestem drugim właścicielem jak sie urodziła 23 maja 1990r....

Opublikowano

Witam,

Ładne auto 8) Ja napewno zostawił bym je w oryginale,żadnych "świecidełek".Zamiast ringów zajął bym się blacharką bo co Ci po betce z ringami i rdzą wokoło??? :think:

Jak najbardziej oczywiście dobre alu z rantem i ewentualnie lampy tył ale fabrycznie biało-czerwone czy jakaś inna składanka kolorów( nie mylić z wiejskim tuningiem ala przypalone lakierem). 8) 8) 8)

Moim zdaniem największe wrażenie na ludzi lubiących Bmw robią auta w tzw oryginale,ale to Twoje autko więc decyduj :)

Powodzenia

Opublikowano

Dziś zamówiłem części do BECI tłumik końcowy bosala i gumy do zawieszenia tylniego w sumie 6...

Za tydzień montujemy i dalej w droge.

już 10000km przejechałem bez usterki. :lol:

Pytałem o lakierowanie: przygotowanie, rozebranie na części i lakier metalik daje sume 4000zł plus gwarancja na 2 lata....