Skocz do zawartości

ile wytrzymuje zawieszenie po naszych drogach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ile wytrzymuje przednie zawieszenie w e34 po naszych drogach tzn. co ile kilometrów trzeba coś wymienić w zawieszeniu?

pytam bo u mnie coś zaczyna stukac jak wjadę na jakiś nierówny asfalt, i moze to dziwne ale przewaznie to słychać jak jadę tak ze 20 km/h :roll:

Opublikowano
Górne wahacze lub łączniki stabilizatorów do wymiany.Jak długo wytrzymuje zawieszenie-na nasztch drogach rekordu nie pobijesz.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

JEsli chodzi o czesci to kupuj "te lepsze" cenowo wychodza kilka zlotych wiecej ale sa trwalsze a co za tym idzie mnie wydasz na kolejne wymiany

Ja do siebie kupilem sworznie i tuleje MEyle( wymienilem ) i co............wielkie go....praktycznie bez zmian-nawet mechanik powiedzail mi ze jestem przewrazliwiony i chyba tak jest bo uczucie niby bicia-przy ogledzinach jak i badaniach nie wykazalo zuzycia zadnego elementu a jak pokonuje poprzeczna mala nierownosc to i tak mam uczucie dobijania.( amory tez nowe-moze to maglownica)

Opublikowano
Sorry ze troche rozmyje ale nie ma sensu chyba zakladac nowego tematu. A co sądziecie np o czesciach firmy Delphi ? Drazki kierownicze mam do wymiany chyba i nad tym mysle.
Opublikowano
Lemforder najlepszy, febi odpada pogorszyła się jakość ich części. Meyle nie którzy sobie chwalą ja bym tego nie założył miałem w Audi po roku cały zawias do roboty był z powrotem, jazda była bez cackania z autem ( seryjne koła ). TRW oki, ale cenowo będzie raczej wychodził jak Lemforder więc lepiej lemfordera. Ruvilla miałem tylko łączniki stabilizatora wysypały się szybko potem założyłem MOOG-a i z takimi autko się sprzedało i były jeszcze dobre.
Opublikowano

z tego co patrzałem to wychodzi że TRW/Lucas jest najdroższy,

a na drugim miejscu jest Lamforder - ktory jest troche tańszy,

ale czy lepszy od TRW/Lucas ? :roll:

Opublikowano
Ja u siebie miałem do wymiany kpl wahaczy- kupiłem na allegro kupiłem komplecik wahaczy za jakieś 300 zł- i było to wywalenie kasy w błoto- wahacze wytrzymały ok 10tys km albo i nie. Teraz jest nowiutki komplet Lemfordera i narazie jest wzorowo. Oszczędzić się niestety nie da.
Opublikowano
z tego co patrzałem to wychodzi że TRW/Lucas jest najdroższy,

a na drugim miejscu jest Lamforder - ktory jest troche tańszy,

ale czy lepszy od TRW/Lucas ? :roll:

Lemfordera bierz najlepsze co może być na chwile obecną.

Opublikowano

ZAWIESZENIE PRZEDNIE SZYBKO STUKA W E34 NA NASZYCH "DROGACH".

ZALEŻY JESZCZE SKĄD JESTEŚ, BO W LUBLINIE OSTATNIO DUŻO BUDUJĄ ALE DZIURY SĄ OKROPNE!!! JA KUPUJĘ TULEJE I WYMIENIAM CO ROK BO KOŁO TRACI STABILNOŚĆ I STUKA. POZA TYM STUKA DOŚĆ GŁOŚNO I METELICZNIE TULEJA DRĄŻKA KIEROWNICZEGO- OSTATNIO WYMIENIŁEM 2 MIES.TEMU I JUŻ ZDĄŻYŁA SIĘ ROZWALIĆ-NO I LUZ W KIEROWNIICY SIĘ POWIĘKSZA PRZEZ CO GORZEJ W KOLEINACH SIĘ PROWADZI.(WARTO WEJŚĆ OD SPODU I PORUSZAĆ RĘKĄ DRĄŻKI).