Skocz do zawartości

silnik 318is pracuje jak disel pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!

niedawno kupiłem e 36 318is i na samym poczatku samochód chodził cicho na wolnych obrotach po jezdzie próbnej tez było ok lecz po przejechaniu ze 30km zaczoł pracowac jak disel niesamowity klekot i to dosc głosno i teraz juz tak cały czas nie wiem co to moze byc!!! moze ktos juz mjał taki przypadek???

pozdrawiam

Opublikowano
wymieniłem olej i troche ucichło ale i tak jeszcze klekocze moze ten typ tak musi miec??? a cha a to klekocza zawory czy samoregulatory??? bo w razie czego to co bym musiał zrobic???
Opublikowano
Tak generalnie to jeśli silnik M-40 to wyjechany wałek rozrządu i dźwigienki zaworowe. Do tego jeszcze nowe pastylki i hydraulika. W serwisie alledrogo.pl widziałem regenerunek z anglii za 260 PLN ( wałek ), dżwigienki po 38 PLN sztuka. Nic innego nie da się zrobić. I nie wierz w cudne remedia.
Opublikowano
moim zdaniem tam sie nie ustawia zaworów bo są samoregulatory i pod wpływem cisnienia oleju sie ustawiaja same???
Opublikowano
Tak generalnie to jeśli silnik M-40 to wyjechany wałek rozrządu i dźwigienki zaworowe. Do tego jeszcze nowe pastylki i hydraulika. W serwisie alledrogo.pl widziałem regenerunek z anglii za 260 PLN ( wałek ), dżwigienki po 38 PLN sztuka. Nic innego nie da się zrobić. I nie wierz w cudne remedia.

318is to jest silnik M42 albo M44. Nie mylić! I w is nie robi sie bocian taki jak w m40.

Opublikowano
czyli dochodząc do wniosku padaja mi samoregulatory i dlatego słychac jak by to był disel a poza tym wymieniłem olej i troszke ucichło wiec nic innego jak tylko te samoregulatory a wie moze ktos jaki to jest koszt???
Opublikowano
kolego.nie chce być tu nie miły czy coś ale o tym temacie...pisane było tyle razy że głowa mała.... :search: i wpisz klekot, ..jak diesel, popychacze zaworów, itd itp...jest tego w kit...są różne rozwiązania podane, np: ktoś pisał że jakiś "magik" mu podłożył pod krzywki jakieś blaszki czy coś i pomogło..ale nie na długo.za 150zł......poszukaj sobie popychaczy na allegro, popytaj ile kosztuje tak impreza(wymiana) u mechaniora. roboty aż tak dużo nie jest więc nie skasuje cie jak za kapitalkę więc luz.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

A co to moze być? Objawy podobne: od jakiegos czasu stukanie, nieraz na zimnym nie raz na rozgrzanym. Dochodzą one z przewodu na zdjeciu, wyraznie czuc pulsowanie jesli się dotknie. Moze ktos wyjasnic mi tą kwestię. Martwię się o silnik:(

Zdjęcie

Mam silnik 1.8 is (M44B19 - E36)

Opublikowano
A co to moze być? Objawy podobne: od jakiegos czasu stukanie, nieraz na zimnym nie raz na rozgrzanym. Dochodzą one z przewodu na zdjeciu, wyraznie czuc pulsowanie jesli się dotknie. Moze ktos wyjasnic mi tą kwestię. Martwię się o silnik:(

Zdjęcie

Mam silnik 1.8 is (M44B19 - E36)

1.9 raczej

Opublikowano
Oczywiscie wiem, że to jest 1.9 (dlatego w nawiasie napisałem M44B19) po prostu większość ludzi nawet nie wie, że to jest 1.9 litra, ale przecież o to w tym temacie nie chodzi. Kazdy wie co miałem na myśli. Proszę o pomoc związaną z moim problemem, nie o pouczanie (przecież musiałem auto zarejestrować! To była niepotrzeba uwaga).