Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a moge takie opony zalozyc na te seryjne alufelgi z BMW ?? Na nastepne lato bede kupowal nowe alu 17 wiec te zostawie sobie na zime o ile bedzie mozna na nie zalozyc takie opony
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
Na oryginalne alumy pasi opona 205/60R15.Te -185/65R15-opony będą zbyt wąskie.Nie znam firmy Toyo-trudno powiedzieć coś o jakości.Poszukaj opon na www.opony.pl www.netcar.pl www.money.pl i porównaj ceny.Skłaniałbym sie raczej do zakupu opon Firestone lub Fulda-maja dosyć rozsądne ceny. :cool2:

można założyć na oryginalne felgi 185/65/15 ...

a Toyo... jedne z najlepszych opon u nas moze mało znane ... ale za granicą cenione Bardzoo

kolego poczytaj troche o oponach bo jak nie znasz Toyo to malo wiesz...

nie chce Cie obrazić...

ale jak czegoś nie wiesz to nie pisz... bo możesz wprowadzić w bład

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Mialem Toyo, ale sie skonczyly i zamienilem na Fulda Carat Progresso - polecam, dobra oponka w dobrej cenie... O ile pamietam w serii E36 miala 185 ale najlepiej lezy 205, nie za duza nie za mala, w sam raz :)
Opublikowano
Na oryginalne alumy pasi opona 205/60R15.Te -185/65R15-opony będą zbyt wąskie.Nie znam firmy Toyo-trudno powiedzieć coś o jakości.Poszukaj opon na www.opony.pl www.netcar.pl www.money.pl i porównaj ceny.Skłaniałbym sie raczej do zakupu opon Firestone lub Fulda-maja dosyć rozsądne ceny. :cool2:

można założyć na oryginalne felgi 185/65/15 ...

a Toyo... jedne z najlepszych opon u nas moze mało znane ... ale za granicą cenione Bardzoo

kolego poczytaj troche o oponach bo jak nie znasz Toyo to malo wiesz...

nie chce Cie obrazić...

ale jak czegoś nie wiesz to nie pisz... bo możesz wprowadzić w bład

Zupełnie mnie nie obraziłeś.Poprostu o firmie Toyo nie słyszałem i to napisalem.Forum jest po to,zeby dowiadywać się nowych rzeczy.Dzięki za info. :roll2:

Opublikowano
wiec moge spokojnie kupic opony 185/65/15 i bez problemu bedzie mi ona pasowala na moja seryjna felge alu z BMW ? Nie chcial bym kupic opon i potem miec niemila niespodzianke jak nie bedzie chciala wejsc
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
wiec moge spokojnie kupic opony 185/65/15 i bez problemu bedzie mi ona pasowala na moja seryjna felge alu z BMW ? Nie chcial bym kupic opon i potem miec niemila niespodzianke jak nie bedzie chciala wejsc

Mozesz i nawet powinienes, zdecydowanie lepiej bedzie sie jezdzilo w zimie i miodek w koleinach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
tak 7 cali gosciu w zakladzie oponiarskim proponowal mi 3 rozmaiary 185/65 , 195/65 lub 205/60 kupielm te 195 i jakos smigan na lato mam 17 ale po tym roku zastanawiam sie czy nie zmienic na 15 bo nie wiem czy to ma sens zeby zawieszenie tak obrywalo;/
Opublikowano

według mnie na oryginalne alu bmw 15 opony 185/65/15 są za wąskie.lepiej już założyć 195/65/15

przy tych pierwszych felga będzie szersza od opony,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie założyłem 185 na oryginalne 7 calowe felgi - i powiem, że wygląda to normalnie - nawet lepiej niż na 6 calowych (pomijając różnice w wyglądzie felg). Opona wcale nie wygląda wężej jak felga. Jedynie co, to opona może się ciut szybciej zużywać - ale i tak przy mnie opony prędzej się się zestarzeją niż zużyją...