Skocz do zawartości

Nowy (prawie) Szczesliwy posiadacz TDS-a ... moje 1 BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich kolegow!!! tak jak w temacie jestem posiadaczem BMW e39 (525 tds touring 97r 237tys) od 4dni. Zakochalem sie w tym samochodzie i mimo wczesniejszego wertowania waszego forum postanowilem go kupic. jak wiadomo jest wiele negatywnych opini na temat tego silnika ale jakos sie nie zrazilem. Jak narazie jestem zadowolony... no prawie, prawie bo moj becik posiada pare wad... mianowicie : nie dzialaja przyciski na kierownicy i wraz z tym tempomat, nie dziala radio (jak dla mnie to narazie najwieksza usterka :( ) , no i telefon nie daje oznak zycia.... pozatym troszke kopci... troszke.... zostawia wyrazne slady na moim podjezdzie do domu po przegazowaniu cieplego silnika :lol: , wciaga plyn od wspomagania, i wydaje mi sie ze sprzeglo bedzie do roboty w najblizszym czasie, hehe i jeszcze najlepsze konczy sie jej paliwko kiedy pokazuje ze ma jeszcze 15 ltr .. ogolnie nie jestem zalamany i mam nadzieje ze po wykonaniu czynnosci naprawczych posmigam sobie moim kochanym samochodzikiem.

Gdybyscie mogli podpowiedziec od serca cos o moich usterkach bylbym wdzieczny

Pozdrawiam!

Opublikowano

gratulujemy zakupu i gratulujemy polityki prorodzinnej!!!!!!!!

Mechanicy tez maja rodziny... :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
oj moze nie bedzie tak zle.... sprzeglem sam sie zajme... kopcenie to pewnie pomapa albo wtryski... ciekawi mnie tylko dlaczego nie dziala mi radio kierownica i tel.... bezpieczniki ok okablowanie tez... radio nie wyglada w sroku na skopcone.... moze ktos z was mial podobny przypadek??
Opublikowano

z kierownica roznie bywa .moze byla zmieniana,moze cos bylo grzebane i popsute.

kopcenie to tez nie tak prosto-w koncu to tds

a jesli chodzi o sprzeglo to zmien komplecik lacznie z kolem dwumasowym ,i jakiejs normalnej firmy, nie najtansze

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

nie zalecam kola dwumasowego uzywanego

za duzo roboty zeby je wymienic

i jak dla mnie wymiana dwumasowki na uzywana to tak samo jakbyc zakladal uzywane klocki, tarcze sprzegla a nawet olej he he

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Mnie kiedyś radio przestał grać i pojechałem do kolegi mech. i się okazało że bezpiecznik który jest obok aku.wypadł.Ja sprawdzałem pod kontem elektrykii było dobrze.Ale nie wpadłem na to że może wyskoczyć
Opublikowano
masz racje.... odstapie od tego zamiaru... odnosnie radia :) nie orientujecie sie jakie bylo zakladane seryjnie w 97r do e39?? ja mam professional cd i taki jeden gosciu powiedzial ze bardzo mozliwe ze kiedys byl u mnie kaseciak i dlatego moze sie nie zgrywac z modułem sterujacym... (mam zmieniarke w bagazniku) ....
Opublikowano

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 7:36 pm Temat postu:

Mnie kiedyś radio przestał grać i pojechałem do kolegi mech. i się okazało że bezpiecznik który jest obok aku.wypadł.Ja sprawdzałem pod kontem elektrykii było dobrze.Ale nie wpadłem na to że może wyskoczyć

a ile tam z tylu powinno byc bezpiecznikow?? cos mi sie wydaje ze mam za malo... jakies 50% jest zapelnione... i jeszcze jedno pytanko... mam taka wielkie czarne pudelko nad akumulatorem z napisem nokia... zastanawiam sie co to jest?? modul telefonu mam po 2 stronie koło zmieniarki... moze ktos ma cos takiego u siebie??

Opublikowano

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 7:39 pm Temat postu:

no racja takie czesci to razcej nowe , atak swoja droga to chyba za poł darmo ja kupiłes , mysle ze w cenach czesci do disla sie orjentujesz Neutral

dam rade jakos.... :lol:

Opublikowano

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 7:42 pm Temat postu:

to subufer

no co ty?? hehehehehe nigdy bym na to nie wpadl bez kitu... dzieki kolego :) nie ukrywam w temacie biemdablju jestem jeszcze laikiem

Opublikowano
moze wiecie moi drodzy jak zdemontowac tylna kanape?? szukalem na forum ale nigdzie nie moge znalesc... próbuje rozwiazac moj problem z paliwkiem a z tego co wiem bak wraz z pompa mamy pod tylna kanapa...
Opublikowano

wykonalem pare tel no i sie pare spraw wyjasnilo.... kopci -wtryskiwacze leja ... koszt regeneracji kolo 100zl szt (moze lac 1 a moze i 6 ) wiec niewiadomo jakie koszty dokladnie beda...

nadal nie wiem jak zdemontowac ta piorunska kanape :mad2:

Opublikowano

zeby zdemontowac kanape unosisz do gory tą częśc znajdującą się pod kolanami. tam są takie zatrzaski więc troche sily trzeba. tylko ostroznie na kable, które są pod siedziskiem-tam jest moduł od poduszek

pzdr

Opublikowano
Witam wszystkich kolegow!!! tak jak w temacie jestem posiadaczem BMW e39 (525 tds touring 97r 237tys) od 4dni. Zakochalem sie w tym samochodzie i mimo wczesniejszego wertowania waszego forum postanowilem go kupic. jak wiadomo jest wiele negatywnych opini na temat tego silnika ale jakos sie nie zrazilem. Jak narazie jestem zadowolony... no prawie, prawie bo moj becik posiada pare wad... mianowicie : nie dzialaja przyciski na kierownicy i wraz z tym tempomat, nie dziala radio (jak dla mnie to narazie najwieksza usterka :( ) , no i telefon nie daje oznak zycia.... pozatym troszke kopci... troszke.... zostawia wyrazne slady na moim podjezdzie do domu po przegazowaniu cieplego silnika :lol: , wciaga plyn od wspomagania, i wydaje mi sie ze sprzeglo bedzie do roboty w najblizszym czasie, hehe i jeszcze najlepsze konczy sie jej paliwko kiedy pokazuje ze ma jeszcze 15 ltr .. ogolnie nie jestem zalamany i mam nadzieje ze po wykonaniu czynnosci naprawczych posmigam sobie moim kochanym samochodzikiem.

Gdybyscie mogli podpowiedziec od serca cos o moich usterkach bylbym wdzieczny

Pozdrawiam!

na moje oko autko ma smigniete ok 400 000 i mialo historie wypadkowa!!!

BEDA PROBLEMY !! NIE polubisz tej marki::::DDDDDD

Tomek
Opublikowano

ale go pocieczyłeś :twisted2:

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
Jeżeli chodzi o telefon, to musisz wsadzić kartę sim dużą, czyli bez wyłamywania. Jeżeli nie chce zadziałać pod łokciem, to musisz wsadzić kartę do centralki - w bagażniku w schowku po lewej stronie. Oczywiście, zakłada, że telefon jest podłączony i działa.
Opublikowano

A na moje oko albo jesteś jasnowidzem albo od Ciebie kupił to auto

Opublikowano

też mam niedziałający telefon.tylko nr. alarmowe,jaka centraLKA

bo nic nie widze w bagazniku?napisz cos wiecej.. :modlitwa: