Skocz do zawartości

Kiepska praca na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem już na progu desperacji :(

Mam '84 320i.Od pewnego czasu chodzi fatalnie na zimnym silniku plus szarpała na niższych obrotach.Za radą mechanika wymieniłem przewody WN,kopułkę,palec oraz świece.Szarpanie ustało,ale na zimnym silniku po prostu tragedia...Chodzi nierówno tzn. w ogóle nie trzyma obrotów,a jak zgaśnie to kręci strasznie długo i nie może zaskoczyć.Co to może być?

P.S.Mechanik stwierdził że winowajcą jest zawór ciśnienia paliwa...kupiłem nowy w ASO (za prawie 300zł) i bez zmian :( .Teraz twierdzi że sprawcą jest jakiś wtrysk rozruchowy paliwa (jest w ogóle coś takiego?),ale jakoś nie dowierzam i jestem na maxa wkurzony.Pomóżcie...

Opublikowano
W zawory szczerze wątpię.Po pierwsze,przy okazji remontu silnika,były wstawione nowe z resztą wraz z gumkami.Kupiłem też nowe samoregulatory i wszystko było ze 3 razy ustawiane aż do momentu gdy nie miałem żadnych obiekcji.
Opublikowano
Tak z ciekawości,bo nie czuje tematu-co to te samoregulatory i jak(a właściwie po co) sie je ustawia?
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
W 320 samoregulatory, to co ty masz za silnik?

Tym bardziej powinny być wyregulowane jak miałeś remont głowicy.

Panowie nie łapmy się za słówka;najwyrażniej pomyliłem z M 40,ale nie jestem mechanikiem i nie znam za dobrze tematu.W każdym razie na 100% zawory są nowe i wyregulowane.

A problem dalej jest i trzeba go jakoś rozwiązać,bo już jestem za skraju desperacji i bliski zakupu drugiego auta....Pomóżcie,błagam.

Opublikowano
Mam podobnie u siebie - mechanik obstawia sondę lambda do wymiany. Koszt pewien ale chyba i tak warto wymienić. "Termin" mam dopiero na koniec października ale dam znać czy pomogło. :cool2: