Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ginie mi olej wspomagania przy zbiorniczku (mam nadzieje ze tylko tu) ale bardzo bardzo powoli, jutro ide kupic nowe obejmy

moje pytanie jaki olej atf dolac? czy mozna dolewac czy trzeba zmienic caly?

czy ten uklad nalezy po dolaniu oleju jakos odpowietrzyc?

Opublikowano
a masz jakieś NIVO? nie trzeba go odpowietrzać i można dolewać ! najczęściej właśnie kapie przy zbiorniczku i należy wtedy zmienić obejmę bo ta oryginalna jest do d*py.....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

chyba nie mam nivo, ale u mnie to sa rozne dziwne kombinacje porobione i sam nie wiem

jak to sprawdzic?

atf do automatow?

a to ma znaczenie czy skrzynia automat czy manual?

chyba ze o cos innego chodzi :)

Opublikowano
chyba nie mam nivo, ale u mnie to sa rozne dziwne kombinacje porobione i sam nie wiem

jak to sprawdzic?

atf do automatow?

a to ma znaczenie czy skrzynia automat czy manual?

chyba ze o cos innego chodzi :)

Jeśli na korku masz napis LHM to taki olej (płyn) musisz kupić. Rzeczywiście, występuje w układach z NIVO (taka trochę cytrynowa wersja bm-ki).

Albo zwykły czerwony ATF.

pozdr

Mariusz

Opublikowano

dwa pytania:

czy to normalne ze kierownica tak strasznide ciezko chodzi jak nie wlacze silnika ze prawie wogole nie mozna jej ruszyc?

czy to normalne ze mialem olej na dole kreski , a po nagrzaniu silnika bylo grubo ponad gorna kreske?

dolalem dzis troche oleju i nic do srodka nie wlecialo tylko sie zbiorniczek prawie po gore zalal, ale teraz troche lzej chodzi wspomagania, bo ostatnio coraz gorzej

Opublikowano
Na piewsze pytanie Ci odpowiem. Tak to jest normalne ze na wylaczonym silniku ciezko sie kreci fajera. Tak jest w kazdym samochodzie ze wspomaganiem. A co do drugiego pytania to nie mam pojecia sam musze u siebie zobaczyc jaki mam stan i ewentualnie uzupelnic braki :wink:
Magia trzech liter - BMW