Skocz do zawartości

lampy przednie ponownie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wiem ze temat byl walkowany tysiac razy i przeszukalem forum oraz przeczytalem posty, ale dalej mam pewien dylemat. mam e39 z 1996r. i znajomy ma do sprzedania lampy z oringami po lifcie wiec je chyba wezme tylko teraz jeszcze pytanie co oprocz tego potrzebuje zeby je przelozyc. jakies uchwyty?? inne kable?? no i co z tym modulem LCM bo nie wiem za bardzo o co z nim chodzi. musze go wymienic czy nie lub czy lepiej jak wymienie?? gdzie sie ten modul znajduje??

DZIEKI!!!

Opublikowano
witam

wiem ze temat byl walkowany tysiac razy i przeszukalem forum oraz przeczytalem posty, ale dalej mam pewien dylemat. mam e39 z 1996r. i znajomy ma do sprzedania lampy z oringami po lifcie wiec je chyba wezme tylko teraz jeszcze pytanie co oprocz tego potrzebuje zeby je przelozyc. jakies uchwyty?? inne kable?? no i co z tym modulem LCM bo nie wiem za bardzo o co z nim chodzi. musze go wymienic czy nie lub czy lepiej jak wymienie?? gdzie sie ten modul znajduje??

DZIEKI!!!

Tutaj znajdziesz odpowiedź.

pzdr

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
czytalem to ale dalej nie mam konkretnej odpowiedzi tak naprawde. poza tym dalej nie wiem gdzie sie znajduje LCM ... ???
Opublikowano

wiem ze temat byl walkowany tysiac razy i przeszukalem forum oraz przeczytalem posty, ale dalej mam pewien dylemat

Ale czy dokładnie? :nienie:

mam e39 z 1996r. i znajomy ma do sprzedania lampy z oringami po lifcie wiec je chyba wezme tylko teraz jeszcze pytanie co oprocz tego potrzebuje zeby je przelozyc. jakies uchwyty?? inne kable??

Tego wątku chyba nie przeczytałeś, bo kolega tam pisał wyrażnie:

Najwiekszy problem w tym ze wszystkie wtyczki są inne niz przed liftem, pasuje tylko wtyczka do xenonu. Reszte trzeba dokupic (łącznie w aso koło 60zł) potem trzeba stare wtyczki poodcinać i w ich miejsce podłączyć nowe.

Lampy pasują idealnie uchwytami takze nic nie trzeba przerabiac, jeden uchwyt tylko nie pasuje, ale na 3 uchwytach trzyma sie świetnie, a tego 1 nie widac wcale bo to jest ten dolny. Czas przeróbki ok. 3 godzin przy umiejętnościach bardzo podstawowych.

Tutaj z kolei Kolega napisał:

. Jezeli samodzielnie to polaczysz to (poszukaj tematow odnosnie ksenonow na forum jest tego mnustwo) to bedziesz mial wyswietlany blad w komputerze. Rozne sa sposoby i metody montowania takich swiatel, jedni programuja LCM inni zostawiaja z bledem itp.

Napisałeś:

gdzie sie ten modul znajduje??

Jest o tym temat

Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania znalazłem wpisując "LCM" w opcji "szukaj". Możesz poczytać tu.

pozdrawiam

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
czytalem to ale dalej nie mam konkretnej odpowiedzi tak naprawde. poza tym dalej nie wiem gdzie sie znajduje LCM ... ???
W nogach pasażera po prawej stronie
Opublikowano
dobra juz mniej wiecje wiem o co chodzi. teraz jeszcze jedno pytanko. dalej nie kminie gdzie jest dokladnie ten modul ale pomijam ten fakt. mieszkam w anglii i moja bunia jest angielska wiec teraz pytanie czy modul jest dalej po stronie prawej czyli u mnie kierowcy czy jest po lewej czyli pasazera??
Opublikowano

Wydaje mi sie, ze nie potrzebnie sie pytasz gdzie gdzie jest LCM, chyba tak naprawde go nie chcesz wymieniac bo nowy kosztuje duzo....

Przejsciowki w ASO w Polsce kosztuja 200zl za strone (60zl-nie prawda).

Jak mieszkasz w Angli to kup lampy np IN-PRO Hella jak bedziesz w Polsce wyniesie cie to taniej niz w Angli. Moze i kupisz tanie lampy ale zalozenie i przeprogramowanie wyniesie cie o wiele wiecej niz w Polsce.

Chyba nie musze pisac ile kasuja polscy mechanicy za granica.

pozdr

Opublikowano
w polsce lamp nie moge kupic bo sweica na przeciwna strone drogi. wiec musza byc z anglii. poza tym znajomy kupil auto cale takie na czesci i ten modul LCM dorzuca mi w cenie lamp...
Opublikowano

Nie kazdy LCM moze pasowac do twojego auta.

Nie ma problemu ze strona lampy maja regulacje na ruch lewo i prawostronny.

Ja swoja benie zarejestrowalem w Irlandii tak ze sie nie boj. Musisz sobie skalkulowac czy wydac pieniadze na uzywane (nawet z lcm) i sie bawic w podlaczanie, czy poczekac i kupic nowe IN-PRO Hella za 2100zl, ktore beda pasowaly tak jak trzeba tylko jest warunek, ze musisz miec oryginalnie ksenony aby przelozyc przetwornice i ewentualnie zarniki ksenonowe (zaroweczki).

Ja poczekam na nastepne wakacje i sobie kupie IN-PRO w Polsce bo firma, ktora sprzedaje na allegro laskawie mi nie odpowiedziala czy jest opcja wysylki za granice.

pozdr

Opublikowano
dzieki za odpowiedz. sluchaj kupuje je tutaj i teraz poniewaz znajomy kupil taka bime z 2002 roku po kradziezy i nie da sie jej zarejestrowac i ma ja na czesci. jak dla mnie powiedzial mi cene za obydwa reflektory przod + tyl oraz te male boczne migacze (wszystko clear) oczywiscie oryginal HELLA za 100 funtow. niech ktos mi powie ze to zla cena... ;)
Opublikowano
w polsce lamp nie moge kupic bo sweica na przeciwna strone drogi. wiec musza byc z anglii. poza tym znajomy kupil auto cale takie na czesci i ten modul LCM dorzuca mi w cenie lamp...

Lampy maja taka blaszke którą przesuwasz i masz wersje na UK :D Sprawdzałem u siebie. :)

Opublikowano
fajnie wiedziec, ale z drugiej strony ciekawe dlaczego niektorzy pisza przy lampach jak sprzedaja na aukcjach ze wersja amerykanska badz angielska itd... ??? tak jakby sie nie dalo tego zmienic...
Opublikowano

Za 100 funtow, to bierz.

Kup przejsciowki w serwisie, znajdz goscia, ktory przeprogramuje Lcm, albo wstaw nowy (jak bedzie pasowal), kup tez w serwisie dolny slizg do zamocowania nowych lamp i ciesz sie z nowego wygladu swiatel.

Przesledz forum dokladniej a dowiesz sie wszystkiego co potrzeba.

pozdr

Opublikowano
Za 100 funtow, to bierz.

Kup przejsciowki w serwisie, znajdz goscia, ktory przeprogramuje Lcm, albo wstaw nowy (jak bedzie pasowal), kup tez w serwisie dolny slizg do zamocowania nowych lamp i ciesz sie z nowego wygladu swiatel.

Przesledz forum dokladniej a dowiesz sie wszystkiego co potrzeba.

pozdr

wielkie dzieki za pomocne odpowiedzi z twojej strony. mam jeszcze pytanie i prosbe czy moglbys mi tutaj:

http://www.realoem.com/bmw/select.do

pokazac te przejsciowki i slizgi??

DZIEKI!!!