Skocz do zawartości

Pomocy - kupno e36..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zamiar w najbliższym czasie kupić sobie e36 - niestety nie mam za dużych funduszy - max 12 tys.

Na allegro wypatrzyłem interesujące coupe:

-->LINK<--

Może ktoś zna to autko? Można powiedzieć coś o nim na podstawie zdjęć/opisu?

A może ktoś mieszka w okolicy i mógłby je obejrzeć (oczywiście zwracam za benzyne ;) )

Bedę wdzięczny za każdą pomoc..

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

ten drugi wygląda mi na myty silniczek, więc musiałbys dobrze obejrzeć bo może pocic się. a ten pierwszy...trochę uśmiałęm się widząc 155KM.... :mad2: ktoś ma fantazje. strumiennica i 15KM

z resztą ten drugi też widzę strumienniczke ma. szukaj jakiekoś oryginału, który sam sobie zrobisz jak bedziesz chciał.poszukać byłoby najlepiej w "dojczlandzie"

Opublikowano

ten pierwszy ma chyba zderzak od mlodszego rocznika .. chyba '95... tak mi sie wydaje. A pozatym nie ma zdjec srodka to takie patrzenie jak na zewnetrzny wyglad kobiety... :worried: :mrgreen: a liczy sie tez wyglad "wewnetrzny" :twisted2: :lol:

Pzdr

Opublikowano
Witam-ja bym proponował zajrzeć tutaj http://www.mobile.de/cgi-bin/index_cgi.pl

i tutaj http://www.ihr-online-markt.de/gebrauchtwagen.html

Lepiej sobie coś poszukać u niemców i jechać samemu po te auto lub z kimś kto pomoże w rejestracji, niż kupić auto w polsce-bo tu nic ciekawego nie znajdziesz!!!

szukaj jakiekoś oryginału, który sam sobie zrobisz jak bedziesz chciał.poszukać byłoby najlepiej w "dojczlandzie"

Powtórze się,ale jeśli to ma uchronić kogoś przed kosztami,zawiedzeniem i daniem zrobić się wykukać to chyba warto...

Pewne auta w Niemczech się już skończyły(co nie znaczy,że ich wogóle brak)!Niemcy umieją już picować auta,cofać liczniki orać(nawet szyć)tapicere-wiem,bo sam szukałem auta-E34 lub E36(przez pewnego człowieka,który byle złomu nie weźmie),w ogłoszeniu wygląda ok,a na miejscu- :mad2: szajs!Bite,cofane przebiegi,potargana tapicera,porysowane...Takie auta w ogłoszeniu mogą wyglądać fajnie,ale na miejscu można się zawieść-zdjęcia do ogloszen aut picowanych najczesciej robione są pod kątem-wtedy często można ukryć wiele wad,są poucinane lub "przypadkowo"poruszone(szczególnie foty wnętrz-mimo iż zewnętrzne zdjęcia są zachęcające i dobrze wykonane),a bez sensu są tłumaczenia-nie umiem robić zdjęć,zdjęcia na szybko itp.bo jeśli ktoś wogóle ma czas na wyciągnięcie aparatu i zrobienie paru zdjęć to 1 zdjęcie wnętrza go nie zbawi-zwłaszcza jak mu zależy na sprzedaży...

Pytasz przez telefon czy auto ok,słyszysz-tak tak wszystko super...ok,dzwonisz przed wyjazdem pytasz jeszcze raz bo masz do przejechania pareset km-tak tak-okej...

Oni liczą na to,że ktoś przyjedzie,wkurzy się ale żeby nie wracać z pustymi rękami-weźmie złoma...i kolejny frajer sie złapał...Co -jescze raz powiem-nie oznacza,tego,że dobrych aut w dojczlandzie nie ma.

Ostrzegam Was...

Także jeśli nie macie kogoś(lub wolnego czasu i kasy) kto sprawdzi(nie tylko pogada przez telefon ze sprzedawcą)auto-nie warto jechać. :nienie:

Pzdr. ;)

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Po prostu nie ma co liczyc na to, ze 'okazje cenowe' beda w idealnym stanie. Niewazne, czy w Niemczech, Polsce, czy na Ksiezycu - zadbany egzemplarz musi swoje kosztowac.

Oprocz tego przy kupnie uzywanego samochodu nalezy polegac tylko i wylacznie na wlasnej ocenie samochodu i jego dokumentow - a sprzedajacemu nie wierzyc jak psu.

No i w poszukiwaniu dobrego samochodu najlepiej jechac do jakiegos bogatego landu - po BMW pojechalbym do Bawarii albo w okolice Zaglebia Ruhry, w NRD-owku nawet bym nie probowal.

W okolicy, w ktorej sie jest, trzeba wyszukac sobie co najmniej 10 ogloszen i jezdzic od jednego do drugiego, az sie znajdzie to, czego sie szuka.

Taki wyjazd to minimum 3-4 dni, przewaznie nawet tydzien.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Taki wyjazd to minimum 3-4 dni, przewaznie nawet tydzien.

no to faktycznie mu się opłaci jak ma max 12 klocków to po takich wojażach zostanie mu z 10 na auto, do tego dojda koszty rejestracji i zostaje mu jakieś 8,5 tys na auto :nienie: jeżdżenie po zachodzie za autem ma sens jeśli szukasz auta młodego (kilka lat) i wartego co najmnie ze 30 tys, inaczej koszty i problemy stawiają pod znakiem zapytania takie manewry. W Polsce za 12 tys tez kupisz zdrowe e36, a najlepiej kupić za ok 10 i mieć pozostałe 2 na wymiane zużuytych pierdół, przecież auta w Polsce nie zużywaja się 10 razy szybciej niż w Niemczech, a Niemcy sa różni tak jak i Polacy.

Opublikowano

Wielkie dzieki za pomoc:)

Jezeli chodzi o wyjazd do Niemiec po autko to raczej tego nie widze - sam nie mam czasu na takie cos a nie mam nikogo zaufanego kto sie tym zajmuje..

Skoro mowicie ze nie warto kupowac czegos jezdzonego w polsce to postaram sie znalezc cos z zachodu co jest juz w PL.

Myslalem o TEJ z Warczawy..

Co o niej myslicie?

Co prawda ma 260 tys przebiegu (ale moze przynajmniej nie krecony ;) ), brak zdjec srodka a koles pisze ze sprzedaje z powodu wyjazdu ale moze sie tez zamienic...

Czy ktos moglby ja obejrzec? Niestetyauto moge kupic tylko w niedziele z powodu braku czasu kiedy indziej, wiec jezeli byloby ok moglbym wybrac sie po nie w weekend..

Bede wdzieczny za uwagi :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jezeli samochod jest zadbany, to 260 tys km to IMHO nie tragedia - wiekszosc tych, ktore w Polsce maja na licznikach po 170-180 tys w Niemczech mialy ich ponad 300 tys.

A co do oplacalnosci kupna samochodu w Niemczech - do Niemiec nie jezdzi sie po jeden samochod, zeby sie 'oplacilo', tylko po to, zeby kupic samochod w duzo lepszym stanie technicznym, niz w Polsce (i takiego samochodu tez trzeba troche w Niemczech poszukac).

Jak ma sie 'oplacic', to trzeba pojechac laweta na pare samochodow pod Turka i naladowac do oporu srutow, a potem zainwestowac w myjnie, pralnie, tapicera i lakiernika, a na koncu w krecenie licznika.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Kolego BASTI735, może i niemcy już nauczyli sie kombinować z samochodami (czyli tak jak napisałeś:Niemcy umieją już picować auta,cofać liczniki orać(nawet szyć)tapicere....)-ale nigdy nie będą tak dobrzy w tym jak polacy!!! I dlatego wolał bym kupić auto z niemiec niż z polski- wiem bo sam szukałem w polskich ogłoszeniach i się troche bez sensu najeździłem(SAME ZŁOMY)!!! Więc pewnego razu powiedziałem dosyć poszukałem auto(jest to BMW 320 E36 z 98r.) w ogłoszeniu na www.mobile.de, no i je przywiozłem! Chciałbym zaznaczyć że nie przywiozłem auta idealnego,ale w porównaniu z samochodami jakimi oglądałem w polsce to jest to prawie jak NÓWKA- no i mam za to samochód od drugiego właściciela, z oryginalnym przebiegiem, książką serwisową, bezwypadkowy, no i oczywiście za normalną cene!!!
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Dobrze...Ale apropo tego też napisałem:

Co -jescze raz powiem-nie oznacza,tego,że dobrych aut w dojczlandzie nie ma.

;)

Ja swoją też mam z Niemiec,ale w Polsce trafiłem jedną fajną E34(oglądałem tylko 2-jedna była nie ciekawa druga nawet).

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Każdy tu pisze żeby jechać do Niemiec bo w Polsce są same złomy. Ale jak ktoś wam powie że jeździcie złomami to zaraz wielka awantura :lol:

Niestety, smutna prawda jest taka, ze trafic w Polsce na zadbany egzemplarz starszego samochodu, w dodatku typu BMW, Mercedes czy Audi jest bardzo ciezko. Dzieki naszemu wejsciu do UE jest to juz mozliwe - calkiem sporo samochodow sprowadzonych rok-dwa lata temu jest ciagle w dobrym stanie.

W Niemczech tez oczywiscie zdarzaja sie walki, ale rynek jest tam spory i trafic mozna naprawde fajny egzemplarz, pod warunkiem, ze bedzie sie gotowym zaplacic wiecej za udokumentowany przebieg i dobry stan techniczny. Oczywiscie nie ma mowy o tym, zeby przywiezc go do Polski, zarejestrowac i sprzedac z zyskiem, albo nawet wyjsc na zero. Ale jezeli kupuje sie samochod dla siebie, na pare lat, to IMHO warto.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i