Skocz do zawartości

problem z uruchomieniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś nie mogłem odpalić auta.Wsadziłem kluczyl przekręciłem zapłon wszystko o.k kontrolki świeciły przękręcam dalej i nic cisza rozrusznik w cale nie kręci .Wyciągnolem kluczyk próbuje jeszcze raz i nic i tak pare razy.Sprawdzam klemy wszystko o.k.(akumulator ma 3 miesiące)Zdiołem klemy założyłem jeszcze raz noi dalej to samo żadnej reakcji w końcu za którymś razem zaskakuje i odpala.Teraz sprawdzałem i jest wszystko w porządku.Co to mogło być i co siędzieje?
Opublikowano

Moze sie coś zawiesiło.....Albo przepaliło?....a może stacyjka padła... Sproboj na pych odpalic :) :norty: :norty: :norty: :twisted2: :twisted2:

A tak na powaznie postukaj w rozruchol tak jak pisal poprzednik..czesto sie wieszaja....Ale to dziwne bojakby byl zawieszony to bys slyszal takie CYK CYK.....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
właśnie robił takie cyk cyk a wszystkie kontrolki paliły się tak jak zazwyczaj nic innego się nie świeciło bardzo możliwe że zawiesił się rozrusznik.Dzięki za podpowiedzi
Opublikowano

Tak samo miałem w e30 trzeba było puknąć w rozrusznik bo sie zawieszał.Po pewnym czasie nawet nie pomagało pukanie i trzeba było rozebrac , zakleszczył sie na tulejkach.Ja w tej chwili przerabiam podobny temat.To samo mi grozi.Fura coraz gorzej odpala,Cieżko kreci

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=62326&sid=a0a6a5e97aa18b329bfcdadeb6236259

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja 3 tygodnie temu przerabiałem to samo:) tez na początku mi sie rozrusznik zawieszał, coraz gożej kręcił aż wkońcu musiałem odpalic moją bunie jak Fiata 125P czyli na pych:)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam to samo z ranca na mrozie zawiesza sie raz po drugim przekreceniu jest oki i odpala(od dwoch dni objaw) jak ciebły jest oki ale to na krotko pewnie To jak panowie myslicie bawic sie w wymiane szczotak,tulejek Czy inwestowac w nowke????
Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
jest tak jak by bediks nie wrzucał "bzzyyykk" nic drugi raz i lata a to powinno byc juz za pierwszym dotknieciem kluczyka (jak dotad)
Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
Mam to samo z ranca na mrozie zawiesza sie raz po drugim przekreceniu jest oki i odpala(od dwoch dni objaw) jak ciebły jest oki ale to na krotko pewnie To jak panowie myslicie bawic sie w wymiane szczotak,tulejek Czy inwestowac w nowke????

przesmarowac te rozruszniki.....