Skocz do zawartości

jaki płyn do chłodzenia polecacie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przymierzam sie do wymiany przed zimą płynu chłodniczego i tak jak w temacie chciałem zapytac co polecacie. Rozumiem ze ma byc to ten zielony płyn na bazie glikolu (z krzemianami).

Pozdr.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
to zalej ten zielony i z glowy,wszystkie markowe płyny sa dobre jakosciowo,sposzczasz stary wlewasz nowy,prosta czynnosc:)prawda?
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
Nie musisz mnie pouczac jak sie wymienia płyn bo to prosta sprawa. Pytam na wszelki wypadek o rodzaj płynu bo nie chce strzelic gafy i zalac jakis niedobry. Sa płyny czerwone które wymienia się rzadziej, ale słyszałem że silniki są zaprojektowane pod konkretne płyny i do silnika który zalewa sie glikolem nie mozna zalewać tym czerwonym.
Opublikowano

Obecnie śmigam na K2 KULER zmieniam na Prestona (oba na bazie glikolu monoetylenowego) bo coś zaczyna capić z chlodnicy.

Najważniejszy jest chyba skład a nie kolor

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
Nie musisz mnie pouczac jak sie wymienia płyn bo to prosta sprawa. Pytam na wszelki wypadek o rodzaj płynu bo nie chce strzelic gafy i zalac jakis niedobry. Sa płyny czerwone które wymienia się rzadziej, ale słyszałem że silniki są zaprojektowane pod konkretne płyny i do silnika który zalewa sie glikolem nie mozna zalewać tym czerwonym.

silnika nie zalewasz a co najwyzej uklad chlodzenia silnika silnik zalewasz olejem, a do chlodzenia polecam borygo jak juz pisales wczesniej z glikolem

Opublikowano
Jak ci nie szkoda kasy to pojdz do motoryzacyjnego i popros o najdrozszy. A jak sie liczysz z kasa to pojdz do tesco i wez rozowy pierwszy lepszy i zalej nim. Gwarantuje ze efekt taki sam :)
Opublikowano

No szkoda:( Z kolei ja mógłbym Cie poczestować litrem Castrol ATF III bo mi zostało:)

Do kolegi ZORKI. No właśnie stąd temat, żeby znaleźć dobrej jakosci płyn w stosunku do ceny.

Opublikowano

nie pouczam,kolega weeb ma racje,tez jezdze na borygo zielonym i jest ok,cena tez przyzwoita,pozdrawiam

Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
a gdzie sie wybierasz tym autkiem?bo chyba nie na syberie:)?