Skocz do zawartości

Co to jest VANOS? :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam!! Chciałem się dowiedzieć co to jest VANOS, od kiedy był i w jakich silnikach i jak działa :) Szukałem na forum ale nie znalazłem nigdzie nic konkretnego... moze ma ktos link z takimi informacjami lub byłby taki miły i mi to opisał :)) Z góry wielkie dzięki :)

Pozdrawiam!!

Opublikowano

Krótko mówiąc : zmienne fazy rozrządu. Było też parę raay na forum - poszukaj.

W silnikach M50 2.0 i 2.5l pojawiły się dokładnie 9/92.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Dzięki wszystkim!! Juz prawie wszystko wiem :D Tylko czy ma może ktoś fotke z opisem?? Co jest co? Pozdrawiam!!
Opublikowano
Jak chcesz zgryz to sobie poszukaj co to jest valvotronic. :lol:
  • 3 lata później...
Opublikowano
panowie dla 100% rozwiania wątpliwości jest tu vanos silnik M52 2.0 benzyna e46 1999r 05/06/2008
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Koledzy jestem nowym użytkownikiem forum mam problem z moją betą a mianowicie taki , że silnik kiedy jes zimny chodzi bardzo przyjemnie i jest mocny w momencie dojscia do normalnej temperatury nie ma mocy od 4 tys raz jedzie raz nie jedzie na kompie był podłaczony i nic nie wykazało przepływke wymieniłem też nic to nie dało podpowiedzcie co to może być dzięki