Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
proszę pomóżcie co to za czujnik na obudowie chłodnicy bo zauważyłem urwany kabelek ale autko chodziło normalnie po złączeniu kabelka jest bez zmian i nic się nie dzieje z góry dziękuje za odpowiedzi moja bunia to e 39 525 tds
Opublikowano
nie to nie o ten czujnik chodzi w 525 tds na obudowie chłodnicy naprzeciw alternatora dochodzą do niego 4 przewody i jest zabezpieczony filtrem przeciwpyłowym nie mam pojęcia do czego on służy
Opublikowano

:D ostro "CZUJNIK SMRODU" myslalem ze takie bajery montuje sie tylko w furmankach :D.... chyba ze chodzi o o czunnik nieprzyjemnych zapachów czyt. uciążliwych :) zawilgocenia i bakterii.

Dzis zadzwonie do ASO i spytam sie o smrodometr :)....

Pozdrawiam,.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
wielkie dzięki za podpowiedź :D teraz już wiem dlaczego nic się nie działo gdy był zerwany kabelek poprostu nie używałem tej funkcji pozdrawiam
Opublikowano
:D ostro "CZUJNIK SMRODU" myslalem ze takie bajery montuje sie tylko w furmankach :D.... chyba ze chodzi o o czunnik nieprzyjemnych zapachów czyt. uciążliwych :) zawilgocenia i bakterii.

Dzis zadzwonie do ASO i spytam sie o smrodometr :)....

Pozdrawiam,.

Ten czujnik nie czuje ani bakterii ani wilgoci. Reaguje na alkohol etylowy i spaliny. Dokładnie taki sam element aktywny czujnika stosowany jest w alkomatach :) Oprócz tego dobrze sprawuje się jako ogólny czujnik zanieczyszczeń chemicznych powietrza (jak to ma miejsce w naszych autach)

BTW. zastosowanie takiego czujnika ma "efekt uboczny" - aby zamknąć dopływ powietrza do kabiny wystarczy chuchnąć na kacu w okolicę chłodnicy :)

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
Albo puscic bąka w poblizu :D......METAN :D

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."