Skocz do zawartości

co to za czujnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
proszę pomóżcie co to za czujnik na obudowie chłodnicy bo zauważyłem urwany kabelek ale autko chodziło normalnie po złączeniu kabelka jest bez zmian i nic się nie dzieje z góry dziękuje za odpowiedzi moja bunia to e 39 525 tds
Opublikowano
  • Autor
nie to nie o ten czujnik chodzi w 525 tds na obudowie chłodnicy naprzeciw alternatora dochodzą do niego 4 przewody i jest zabezpieczony filtrem przeciwpyłowym nie mam pojęcia do czego on służy
Opublikowano

:D ostro "CZUJNIK SMRODU" myslalem ze takie bajery montuje sie tylko w furmankach :D.... chyba ze chodzi o o czunnik nieprzyjemnych zapachów czyt. uciążliwych :) zawilgocenia i bakterii.

Dzis zadzwonie do ASO i spytam sie o smrodometr :)....

Pozdrawiam,.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
  • Autor
wielkie dzięki za podpowiedź :D teraz już wiem dlaczego nic się nie działo gdy był zerwany kabelek poprostu nie używałem tej funkcji pozdrawiam
Opublikowano
:D ostro "CZUJNIK SMRODU" myslalem ze takie bajery montuje sie tylko w furmankach :D.... chyba ze chodzi o o czunnik nieprzyjemnych zapachów czyt. uciążliwych :) zawilgocenia i bakterii.

Dzis zadzwonie do ASO i spytam sie o smrodometr :)....

Pozdrawiam,.

Ten czujnik nie czuje ani bakterii ani wilgoci. Reaguje na alkohol etylowy i spaliny. Dokładnie taki sam element aktywny czujnika stosowany jest w alkomatach :) Oprócz tego dobrze sprawuje się jako ogólny czujnik zanieczyszczeń chemicznych powietrza (jak to ma miejsce w naszych autach)

BTW. zastosowanie takiego czujnika ma "efekt uboczny" - aby zamknąć dopływ powietrza do kabiny wystarczy chuchnąć na kacu w okolicę chłodnicy :)

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
Albo puscic bąka w poblizu :D......METAN :D

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."