Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje BMW mam od niedawna ale nigdy wczesniej nie zwracalem na to uwagi ,zauwazylem ze moje auto wydaje dziwke klekotania doslownie taki dzwiek: klek kle kle...:P oczywiscie ten dzwiek jest cichy i lekko tylko przebija sie przez normalna cicha prace 6 garowca, dzwiek ten najlepiej jest slyszalny jak zblizy sie ucho do przodu oslony silnika ,czy to normalny dzwiek dla silnika M52 2.5 rocznik 96, nie wiem czy taki dzwiek byl tez wczesniej bo nigdy na to nie zwracalem uwagi...a jesli cos jest nie tak to co to moze byc??
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
moze walek rozrzadu klepie?
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

jezeli masz silnik ze zmiennymi fazami rozrządu to ja stawiam na Vanosa.Lubi sobie klepać.Taka to slaba strona tych silników.

pzdr.

Opublikowano
jezeli masz silnik ze zmiennymi fazami rozrządu to ja stawiam na Vanosa.Lubi sobie klepać.Taka to slaba strona tych silników.

pzdr.

Ale robić coś z tym czy tak to zostawić?