Skocz do zawartości

Lampy przednie..... DEPO?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko; co sądzicie o lampach przednich do e36 f-my DEPO? Co to są za lampy? --- podróbki? czy jak? Znam BOSCH i ZKW a Depo czy to nie firma tuningowa?
Opublikowano

Dodam tylko od siebie że DEPO to najniższej klasy zamienniki.

Nowe halogeny depo miałem zalane wodą już po tygodniu takie były sczelne. W poprzedniej e36 miałem prawą tylnią lampe depo i po tej stronie zawsze mi woda w bagazniku skąd sie brała, doszłem do tego że to przez lampe przeciekało. Zmieniłem na oginal i od tamtej pory suchutko.

Przednie lampy depo wystarczy zobaczyć jak są wykonane i już powinno nam sie odechciec takiego czegoś w samochodzie.

Ogólnie niepolecam.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
Hmm to teraz sam nie wiem.... Konkretnie to chciałem wymienić środki lamp (przyżółknięte) i teraz nie wiem czy po paru tygodniach nie bede miał stanu jak przed wymianą....
Opublikowano
Depo to tak wsumie :wink: nadają się tylko na halogeny poprawiające wygląd serii (jednak świecą bardzo kiepsko - aktualnie takie posiadam).
http://images20.fotosik.pl/92/baf96c1de6443063.gif
Opublikowano
Dodam tak w ramach ciekawostki że widziałem nie tak dawno na Volvo lampy firmy DEPO i to był raczej pierwszy montaż bo autko młodziutkie.
BMW forever!!!
Opublikowano

Jeśli coś takiego było w volvo to chyba nie są aż takie straszne.....

mek - może akurat trafiły ci się jakieś niedopracowane....?..

Opublikowano

Inną sprawą jest jak DEPO produkuje lampy dla jakiegoś producenta samochodu. Wtedy ta lampa ma np. logo VOLVO lub inne a DEPO jest tylko jakby podwykonawcą i wtedy taka lampa musi trzymac jakieś parametry i jakośc które zleciło VOLVO.

W przypadku BMW, ta firma nieprodukowała chyba nigdy zadnych czesci do nich i robią to poprostu po swojemu.

Próbowałem rozne ich produkty, np tanie kierunki przednie białe do e36 które tak wszyscy chętnie zakładają.. Całkowicie psują one wygląd samochodu, są wykonane z tandentego plastiku który sie swieci w nocy jak psu jajca. Poszukam moje fotki do porównania tych lamp i kierunków to wrzuce na forum.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano

posiadam od roku lampy przednie soczewkowe oraz kierunki firmy depo nie ma z nimi najmniejszych problemow , poprostu podczas montazu trzeba wiedziec jak zamontowac silniczek od el,regulacji swiatel wtedy nie bedzie zadnych problemow z ustawianiem tych lamp, w momencie kiedy lustro lampy jest na najnizszym poziomie nie mozemy zamontowac silniczka ktorego poziom w tym momencie jest najwyzszy(3) bo po przekreceniu pokretla ustawienia lamp na poziom (0) kruciec wychodzacy z silniczka wyskoczy nam z mocowania w lampie przypuszczam ze taka sama jest procedura montażu silniczka i ustawien swiatel w oryginalnych lampach. jesli chodzi o jakosc wykonania to jest ona calkiem przyzwiota wszystko pasuje do elmentow karoserii lampy nie paruja swieca moze nie idealnie ale nie ma tez tragedii, mysle lampy soczewkowe depo + xenony to idealne zestawienie

http://images21.fotosik.pl/67/7b1579ac87f2dbb6med.jpg

http://images21.fotosik.pl/67/77ba0a693e8fc884med.jpg