Skocz do zawartości

Lampy przednie..... DEPO?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko; co sądzicie o lampach przednich do e36 f-my DEPO? Co to są za lampy? --- podróbki? czy jak? Znam BOSCH i ZKW a Depo czy to nie firma tuningowa?
Opublikowano
Depo to zwyczajna i niedroga firma robiąca zamienniki.
http://images20.fotosik.pl/92/baf96c1de6443063.gif
Opublikowano

Dodam tylko od siebie że DEPO to najniższej klasy zamienniki.

Nowe halogeny depo miałem zalane wodą już po tygodniu takie były sczelne. W poprzedniej e36 miałem prawą tylnią lampe depo i po tej stronie zawsze mi woda w bagazniku skąd sie brała, doszłem do tego że to przez lampe przeciekało. Zmieniłem na oginal i od tamtej pory suchutko.

Przednie lampy depo wystarczy zobaczyć jak są wykonane i już powinno nam sie odechciec takiego czegoś w samochodzie.

Ogólnie niepolecam.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
  • Autor
Hmm to teraz sam nie wiem.... Konkretnie to chciałem wymienić środki lamp (przyżółknięte) i teraz nie wiem czy po paru tygodniach nie bede miał stanu jak przed wymianą....
Opublikowano
Depo to tak wsumie :wink: nadają się tylko na halogeny poprawiające wygląd serii (jednak świecą bardzo kiepsko - aktualnie takie posiadam).
http://images20.fotosik.pl/92/baf96c1de6443063.gif
Opublikowano
Dodam tak w ramach ciekawostki że widziałem nie tak dawno na Volvo lampy firmy DEPO i to był raczej pierwszy montaż bo autko młodziutkie.
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor

Jeśli coś takiego było w volvo to chyba nie są aż takie straszne.....

mek - może akurat trafiły ci się jakieś niedopracowane....?..

Opublikowano
Depo to kiszka. Miałem kilka razy nieprzyjemność regulować takie światła.
Opublikowano

Inną sprawą jest jak DEPO produkuje lampy dla jakiegoś producenta samochodu. Wtedy ta lampa ma np. logo VOLVO lub inne a DEPO jest tylko jakby podwykonawcą i wtedy taka lampa musi trzymac jakieś parametry i jakośc które zleciło VOLVO.

W przypadku BMW, ta firma nieprodukowała chyba nigdy zadnych czesci do nich i robią to poprostu po swojemu.

Próbowałem rozne ich produkty, np tanie kierunki przednie białe do e36 które tak wszyscy chętnie zakładają.. Całkowicie psują one wygląd samochodu, są wykonane z tandentego plastiku który sie swieci w nocy jak psu jajca. Poszukam moje fotki do porównania tych lamp i kierunków to wrzuce na forum.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano

posiadam od roku lampy przednie soczewkowe oraz kierunki firmy depo nie ma z nimi najmniejszych problemow , poprostu podczas montazu trzeba wiedziec jak zamontowac silniczek od el,regulacji swiatel wtedy nie bedzie zadnych problemow z ustawianiem tych lamp, w momencie kiedy lustro lampy jest na najnizszym poziomie nie mozemy zamontowac silniczka ktorego poziom w tym momencie jest najwyzszy(3) bo po przekreceniu pokretla ustawienia lamp na poziom (0) kruciec wychodzacy z silniczka wyskoczy nam z mocowania w lampie przypuszczam ze taka sama jest procedura montażu silniczka i ustawien swiatel w oryginalnych lampach. jesli chodzi o jakosc wykonania to jest ona calkiem przyzwiota wszystko pasuje do elmentow karoserii lampy nie paruja swieca moze nie idealnie ale nie ma tez tragedii, mysle lampy soczewkowe depo + xenony to idealne zestawienie

http://images21.fotosik.pl/67/7b1579ac87f2dbb6med.jpg

http://images21.fotosik.pl/67/77ba0a693e8fc884med.jpg