Skocz do zawartości

320d 150KM contra Volvo V70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i niestety.

2 proby pod rzad i 2x wyprzedzili mnie o dlugosc autka..

Pytanie za 100pkt.: czy ta V70 miala rasowany silnik czy tych 4, dobrze zbudowanych facetow w srodku, wspomagalo wal sila swoich miesni ?? :jawdrop:

Pozostaja jeszcze moje slabe umiejetnosci zmiany biegow etc.. ale psia kostka nie pierwszy raz kombinowalem ze swiatel :(

Licze na podpowiedz z Waszej strony, bo dopiero w przyszlym tygodniu bede na hamowni i sie wyjasni co tak naprawde mam pod maska :/

Poki co zapowiada sie nieprzespana noc w szukaniu silnikow V70 i ich parametrow :?:

Opublikowano
No, to czas nauczyć się korzystać z internetu, bo mi znalezienie osiągów V70 dwie minuty zajęło.

V70:

- diesel 2.4D, 163KM, 7.2s do 100km/h

- benzyna 2.5T, 210KM, 7.8s do 100km/h

BTW: http://www.volvocars.pl/models/v70/techSpec.htm

Dobra ale nie koniki tu graja pierwsze skrzypce. teoretycznie mam 330Nm momentu a tam najlepsiejsza wersjonka Diesel ma 320Nm, wiec co najmniej o kilka cm powinienem byc lepszy od nich. Tym bardziej,ze onie jechali na full zapakowani (nie chodzi mi o miesnie) :D

Opublikowano
V70:

7,2 to chyba jak włoży drugi silnik do bagażnika, pomylili się,

9,9 a wersja 185 km - 8,9

podejrzewam papik ze łykneła cie wersja 2.5T, 210KM albo jakaś "erka"

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano (edytowane)
Sorry Papik ale jak ktoś ma 7.2 do setki a Ty masz 8,9 to nie kłopocz sie Niutonami i moca tylko przyjmij za pewnik że Ciebie zjedzą na światelkach i trasie. Jak bedziesz miał M3 i to sie powtorzy to sie możesz zastanawiac co jest nie tak- teraz jednak była to naturalna kolej rzeczy. A ze zapakowani w czterech byli dlatego dostałeś smary tylko o długość smochodu. Edytowane przez Filon
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Sorry Papik ale jak ktoś ma 7.2 do setki a Ty masz 8,9 to nie kłopocz sie Niutonami i moca tylko przyjmij za pewnik że Ciebie zjedzą na światelkach i trasie. Jak bedziesz miał M3 i to sie powtorzy to sie możesz zastanawiac co jest nie tak- teraz jednak była to naturalna kolej rzeczy. A ze zapakowani w czterech byli dlatego dostałeś smary tylko o długość smochodu.

:mrgreen: :mrgreen: :D Dobre :) Ciekawi mnie ten temat niezmiernie wiec bede go sukcesywnie zglebial w teorii i praktyce ;)

Opublikowano
Ja ostatnio dostałem smary od starej mazdy 626 albo jakiegoś Thunderbirda. Generalnie kupa rdzy ale do setki to miał coś koło 7- takie życie! Nitro pod mache i Seiczento cie wydyma :D
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Sorry Papik ale jak ktoś ma 7.2 do setki a Ty masz 8,9 to nie kłopocz sie Niutonami i moca tylko przyjmij za pewnik że Ciebie zjedzą na światelkach i trasie. Jak bedziesz miał M3 i to sie powtorzy to sie możesz zastanawiac co jest nie tak- teraz jednak była to naturalna kolej rzeczy. A ze zapakowani w czterech byli dlatego dostałeś smary tylko o długość smochodu.

te 8,9 do paki to jest w papierach :wink: zazwyczaj powinno sie wykrecic lepszy czas,banajmniej mnie sie udaje.Pozdro

Ps.

Papik a do jakiej predkosci sie scigaliscie?

pozdro

Opublikowano

te 8,9 do paki to jest w papierach :wink: zazwyczaj powinno sie wykrecic lepszy czas,banajmniej mnie sie udaje :8).Pozdro

Ps.

Papik a do jakiej predkosci sie scigaliscie?

pozdro

Opublikowano
No, to czas nauczyć się korzystać z internetu, bo mi znalezienie osiągów V70 dwie minuty zajęło.

V70:

- benzyna 2.5T, 210KM, 7.8s do 100km/h

BTW: http://www.volvocars.pl/models/v70/techSpec.htm

coś mi te dane nie pasują - diesel szybszy od benzyny - mimo takiej różnicy mocy???

przyspieszenie też jest chyba zawyzone w szczególności dla diesla.

pzdr.

Opublikowano
No Papik z czym do ludzi :mrgreen: Ja wiem że 2.0d w 3 daje poczuć frajde,ale żeby ścigać sie na światłach dieslem :?: o 150Hp?i jednak sporej masie :D Przecież każde V70 benzynowe powyżej 2.0 Cię zjada,dieselek bardzo szybko kończy obroty na biegu a benzynka pomyka dalej,więc te Nm to można schować sobie w kieszeń i nosić dla lepszego samopoczucia :wink:
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg