Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;)

Chlopaki, wlasnie tak oglądałem moją bunie od srodka... i zacząłem zastanawiac sie nad tym czy ten klawsz do zmiany trybów pracy skrzyni (s/e/m) powinien byc podswietlany? Bo wszystko u mnie swieci...a to wlasnie nie...a mi wygląda na to ze chyba powinno? Od zakupu mojego autka mi to nie swiecilo..wiec Was sie pytam o rade?

Opublikowano
Heh..wiec jednak, to super, bedzie jeszcze lepiej wyglądał w srodku:D Tylko mam jeszcze takie pytanie jak sie dobrac do tych zaróweczek tam?
Opublikowano

To jest identyczny przełącznik jak do sterowania szyberdachem,nalezy go wymontować,odpiąć wtyczke i delikatnie rozebrać/zatrzaski i uwaga na sprężynke!!/.Potem zostaje kwestia wymiany żarówki na nową/lutowanie/

Miłej pracy........

Z pionierskim pozdrowieniem od towarzysza Floyda.........

Opublikowano

Spoko, zrobione:) Wiec trzeba zrobic tak jak napisal Floyd I uwazac zeby nie zgubic tej sprężynki;) Żarówki nie dostalem takiej samej w sklepie ale podobną lecz troszke mniejszą, cena 1zł. Ale swieci ok. I jest piknie:)

A teraz mam inny problem.. nie działał mi kierunek boczny od strony drzwi kierowcy wiec postanowilem wymienic żaróweczke. Wsadzilem nową i nie działa...wiec pomyslalem ze zobacze jak to jest od strony pasażera (tam działa) wymontowalem, wyjąłem zaroweczke, wsadzilem jeszcze raz.. i przestał działac..heh..lol.. i teraz mam 2 kierunki niesprawne..moze dzis dojde jak te zarowki zamontowac zeby swieciły;|...

Pozdro;-)

Opublikowano
Nie no...szarpie sie z tymi żarówkami w tych bocznych kierunkach chyba z 30 min i nic.. moze ktos to juz robil i wie o co chodzi. Niby wygląda na to ze trzeba tylko wlozyc zarowke..ale to niestety u mnie nie działa;|
Opublikowano
a skad bierzecie zaroweczki koloru bursztynowego? jak wsadzilem biala (tylko taka dostalem) to wyglada to badziewnie

Podłacząm sie do pytania.

Dostałem jakieś bursztynowe ale sie po 2 tygodniach przepalały, pewnie jakieś za słabe. ile mA powinny mieć te żarówki?

Zamieniłem je na diody na razie i jest spokój, ale nie działa ściemnianie i rozproszenie światła trochę kiepskie.

Opublikowano

Ok, dwie sprawy:

1. Ja nie mialem zadnych 2 śrubek w tym przełączniku;| Najpierw podważyłem całą tą "pułeczke" która jest przy tym drążku i od spodu sobie wypchnąłem te całe pudełko przełącznika. Następnie odpiąłem go od takiej kostki i moglem spokojnie pójśc z tym przełacznikiem do pokoju ,rozebrac (zatrzaski) i wyjac żaróweczkę.

2.

Następnego dnia, wziąłem tą żaróweczke i poszedlem do zdaje mi sie najlepiej zaopatrzonego sklepu elektronicznego w miescie. Pokazałem że chcę ową żaróweczke , Pani spytała na jakie napiecie...a ze nie mialem pojecia jakie moze byc inne niz 12V w tym miejscu, powiedzialem ze 12. Dała mi podobną żaróweczke, lecz troszke mniejszą takie bursztynowego koloru wlasnie. I jest git, chociaz moze mogłaby byc ona delikatnie wieksza ..ale juz nie bede narzekał. Co do wytrzymałosci nie wiem... narazie mam ją 2 dzien i jest git:D

I jeszcze pytanie..moze ktos robił te kierunki po bokach autka.. Juz nie wiem jak mozna tą żarówke tam wsadzic zeby działało;]

Opublikowano
Komputer , ci nie posci napiecia jak bedzie zly opor :)....To tak jakbys wsadzal diodowe do e34 , nigdy nie zaswieca chyba ze pociagniesz plusa z akumylatora...>Qp dobre zarowki firmowe...nie za 1 zl.....I wszystko ci bedzie dzialac....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
ZacAnaheim hmm..ale widzisz problem jest taki ze jak z tego bocznego kierunku wyciągnąłem dobrą i działającą żarówke żeby sprawdzic jak to wygląda a po chwili włożyłem ją spowrotem i juz nie chce działac. Nie sądze zeby jej rezystancja sie zmieniła..hehe;D A na drugą stronę kupiłem identyczną zarówke. Btw, nawet nie wiem czy do takich rzeczy robią firmowe żarówki;P 12V i 5W zdaje sie mają.
Opublikowano

w moim miescie to ciezko kupic biala a co dopiero bursztynowa, macie jakies namiary na sklep internetowy gdzie mozna takie kupic? Albo moze ktos by mi odsprzedal? Potrzebuje 2 takie do szyberdachu i kolo dzwigni zmiany biegow.

Dzieki.

Opublikowano

Tuspam jesli chcesz to moge w poniedzialek skoczyc i do sklepu i zobaczyc czy jeszcze mają te żaróweczki, kupic od razu z 5 jak jest, to bys mial na zapas. Wysłałbym Ci i juz. A Ty bys mi przelał kase na konto. Ewentualnie mozesz poszukac po sklepach internetowych, wpisz w google.'

Pozdro;)