Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. posiadam bmw e34 z 1990 r. Ostatnio myślę na temat xenonow. I tu pojawia sie moje pytanie co sądzicie o xenonach w e34. bardzo ale to bardzo prosze o zdjęcia waszych piątek posiadających xenony dodam ze interesuje mnie temp. 6000k. jeszcze raz prosze o wasze opinie i zdjęcia. serdecznie pozdrawiam.
Opublikowano

Ja mam u siebie założone 6000k. Lepiej pewnie świeciły by 4300, bo zdaje się że o takiej temp. wychodzą w autach z seryjnie założonymi xenonami, ale te które ja mam świecą i tak bardzo ładnie, nie porównywalnie lepiej niż zwykłe żarówki. Wg mnie nie zastanawiaj się, tylko zakładaj

Raz że w nocy jazda jest znacznie przyjemniejsza dwa że auto wygląda zajebiście.

Opublikowano

u mnie w miescie smiga czerwona betka na xenonie,i jesli chodzi o wyglad to normalnie kosmos.ja tez zbieram kaske xenonki

PS;a czy 4300 nie sa zbyt... jak by to ujac, zoltawe?

Opublikowano
Panowie ale oco chodzi w tej dyskusji o bezpieczeństwo jazdy czy wygląd nie rozumiem. Po to zastosowano swiatła xenonowe aby jazda była bezpieczniejsza a tu... szkoda gadać
Opublikowano
drodzy przedmówcy, z tego co pamiętam to do ksenonów,powinny być spryskiwacze--pomyślcie o tym?,bo was ktoś opierniczy za oślepianie---chyba dobrze pamietam-jesli się myle to sorry,,,,poza tym ,mam wrażenie że im bardziej więcej temp. czyli 'flioletu''tym sie gorzej widzi przed autem,jechałem kiedyś w nocy e39 z fioletami, paskudna była pogoda-PORAZKA-moje zdanie w tym temacie--zaznaczam są to moje opinie--please nie krytykować pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

u mnie dwóch osłów założyło xenony jeden do fiata sienny a drugi to ma w jakimś citroenie chyba C2

koledzy nie chcieli byście ich MIJAĆ W SŁONECZNY DZIEŃ A CO DOPIERO W NOCY

nie wiem czy policja tego nie widzi ?????????

fakt że w reflektorach z soczewką można dokładnie wyrególować ale w e34 pierw reflektor umyć i sprawdzić jak po takim zabiegu świeci a nie wywalać niepotrzebnie kasy na coś tak dyskusyjnego

zresztą wszyscy oferują zestawy ale jakoś nie spotkałem się z żarówkami pojedyńczymi np. we wzorze H-7

acha żeby było jasne w moim E39 miałem xenony po włączeniu mrugły jasno a po tym nic nie było widać i kupiłem nowe reflektory IN PRO i mam H-7 i świecą daleko i jaśniutko

Opublikowano

PS;a czy 4300 nie sa zbyt... jak by to ujac, zoltawe?

To jest najbardziej białe światło.Wiem bo ja mam takie a mój kolega ma 6000 i sa bardziej niebieskawe.

Opublikowano
witam ponownie. Dopiero teraz mam ogromny dylemat. 6000k czy moze 8000k. Po przeczytaniu kilku postów naprawde już sam nie wiem. Więc proszę Was o pomoc i jakieś fotki. pozdrawiam
Opublikowano
witam ponownie. Dopiero teraz mam ogromny dylemat. 6000k czy moze 8000k. Po przeczytaniu kilku postów naprawde już sam nie wiem. Więc proszę Was o pomoc i jakieś fotki. pozdrawiam

Im więcej tym kolor jest bardziej fioletowy.Jak ci się taki podoba to bierz 8000 ale w nocy słabo to świeci.

Opublikowano
dlatego tez prosiłbym o wasze fotki. Niestety nikt z moich znajomych nie ma takiego typu xenonów i nie mam porównania takiego realnego oczywiście. Na jednej z aukcji allegro jest napisane ze właśnie 6000K daje białe światło z poświatą niebieskiego a na następnej już że to właśnie 8000k ma takie właściwości bo w 6000k nie ma zadnej poświaty niebieskiego. dla wyjaśnienia dodam że chciałbym właśnie taki delikatny odcień niebieskiego. bo jeżeli chodzi o 12000k to dla mnie całkowita dyskwalifikacja bo już widziałem takie wynalazki w akcji i szczerze myślę że żarówki z urządzeń do sprawdzania prawdziwości banknotów dają taki sam efekt. ale to już tak całkiem na marginesie i to jest wyłącznie moje zdanie. także prosze o rady i jakieś fotki. [/b]