Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak sprawdzić czy to sterowanie w ogóle działa? Mam guzik na kierownicy, nie mam natomiast guzika od sterowania głosem przy iDrivie (widziałem, że niektóre modele też mają i tam) i jak przyciskam to nic sie nie dzieje. Czy to w ogóle działa? Czy bmw robiło kierownice z tym guzikiem to aut ze sterowaniem głosowym i bez niego? Czy trzeba to jakoś włączyć? Na angielskim forum wyczytałem, że chyba trzeba mieć navi professional, żeby móc cieszyć się sterowaniem głosowym, a ja mam business.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

tak każda e60 ma przyciski do odbierania telefonu i poleceń głosowych na kierwonicy,fajnie to wygląda

ale wyposażona jest w polecenia głosowe tylko gdy masz obok menu przycisk

hej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam sterowanie głosem, ale jest ustawione na język niemiecki :?

Wolałbym angielski, tylko jak to zmienić.

W I-drive mam ustawiony angielski,ale coś nie działa.

Też mam sterowanie głosowe. Pytałem w serwisie podczas odbioru samochodu o sterowanie głosem - nie da się przestawić na angielski, pozostaje jedynie niemiecki... Ale i tak fajnie jak Twoje auto mówi że Cię nie rozumie:) - bardzo dużą uwagę ten system "przywiązuje" akcentowi...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Ja kupiłem swoje auto w niemczech. tak jak to kolega zauważył u siebie, że zmiana języka w idrive na angielski nie zmieniła języka w sterowaniu głosem. Jest do tego potrzebna zmiana oprogramowania idrive tak by móc sterować po angielsku. Ja to zrobiłem i (po pewnych perturbacjach) moge sie teraz cieszyć z tego sterowania :cool2: . Koszt? 60€
Opublikowano
A to zwracam honor..:) wprowadzono mnie w błąd
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • 2 tygodnie później...
  • 8 lat później...
Opublikowano
Przycisnąć przycisk na kierownicy. To że było pierwotnie montowane nie znaczy, że nikt tam nic nie zmienial;) Zwykle jest tam język niemiecki albo angielski więc po przycisnieciu powinieneś usłyszeć komendę
Opublikowano

Siema :)

Ma ktos może listę poleceń do tego sterowania w języku niemieckim?

Mogą być bez tłumaczenia.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Podepnę się. Mam u siebie sterowanie głosem przycisk na kierownicy oraz koło menu ale ni ciula się nic nie dzieje jak kliknę którykolwiek ;/ Jak można sprawdzić czy dany system w ogóle działa i nie ma awarii nie podpinając auto pod kompa (obecnie totalnie nie mam czasu a od dawna się wybieram do Dziquska) ?? Podkreślam, że po klknięciu któregoś z tych przycisków nic się nie dzieje i nic nie słychać.
Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
Podepnę się...

Rozkodowanie VIN i sprawdzenie czy jest klucz SA620. Chyba ta metoda będzie najszybsza (o ile poprzedni właściciel(e) nie doposażyli auta w tą opcje sami)

Opublikowano
Podepnę się...

Rozkodowanie VIN i sprawdzenie czy jest klucz SA620. Chyba ta metoda będzie najszybsza (o ile poprzedni właściciel(e) nie doposażyli auta w tą opcje sami)

To było już na początku sprawdzone 620 VOICE INPUT SYSTEM

Opublikowano

Już ogarnąłem temat

Mam ustawiony język na polski.

Po przejściu na niemiecki wszystko działa - niestety nie rozumiem co miła pani mówi:)

Wybór english - znika opcja sterowania głosem.

Co ciekawe nawigacja wersja PL, wszystkie informacje i komunikaty PL.

Było już wcześniej o zamianie jezyka niemieckiego na angielski /mega koszty/

Naturalnie lepiej, ale wg mnie i tak bez sensu bo przecież nie ustawię głosowo punktu nawigacji czy nie wybiorę nikogo z książki telefonicznej ze względu na wymowę.

Pełna funkcjonalność tylko w PL. a tego chyba nie ma. /Chyba że konkurencja spoza ASO nie śpi:)/

To tak jak z Siri na iPhone - czasem lubię sobie z nią pogadać:) Ustawić alarm, timer, czy wyszukać coś w necie. Pochwali, powie dobre słowo - to wszystko.

Niemieckiego uczyć się nie zamierzam:)

Opublikowano
W mojej e61 sterowanie głosem jest po angielsku. Działa to fajnie, lepiej niż w e46 oprócz wybierania kontaktu z książki telefonicznej. Niestety nawet angielski akcent nie pomaga. Navi, audio, radio działa perfekcyjnie i często z tego korzystam.
Opublikowano
Podepnę się...

To było już na początku sprawdzone 620 VOICE INPUT SYSTEM

A tylko naciskasz przycisk? Musisz go przytrzymać z 2-3 sekundy aż usłyszysz gong.

Opublikowano
Dokładnie tak próbowałem trzymałem po 6s i na kierze i koło menu i nic żadnego gonga itp. :(