Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3350139

Gośc mowi ze ja sprowadzil dla siebie i sprzedaje z powodu wyjazdu. Podobno jest z nia tylko jeden problem tzn na wolnych obrotach stojac w miejscu silnik nierowno pracuje ale nie jest to falowanie obrotow tylko nierowna praca ponoć zniknie po regulacji obrotow. Dzine tez jest to ze grill jest od modelu nowszego a maska nie wiec moze to wygladac na dzwona:)

Prosze o info kogos kto ogladal auto lub kogos kto wie cos na temat tego auta.

howgh!
Opublikowano

Przód napewno był robiony, zobacz jak wygląda maska i odstająca listewka. Jak to tylko regulacja obrotów to dlaczego on tego nie zrobi?

Miej sie na baczności!

Opublikowano

Faktycznie przód pozostawia wiele do życzenia w sensie złożenia go przez kogoś. I ta maska z grillem zupełnie nie do pary :duh:

Może nie było wielkiego dzwonka, a tylko ktoś miał głupi pomysł zmiany grilla, a nie wiedział,że maska też musi być inna. Ja bym obejrzał i dokładnie poszukał napraw blacharskich. Jeśli pod tym kątem będzie bez zarzutu, to ładną będziesz miał rakietkę :cool2: bo reszta auta sprawia pozytywne wrażenie.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Dwa duże minusy jak dla mnie to:

1. Znaczek ///M na progu oraz przypuszczalnie na tylnej klapie (choć tam nie widać dokładnie). Może nie jest to wyznacznik jakości, ale może świadczyć o dość intensywnym "używaniu" auta.

2. Wspomniany nieoryginalny grill. Raz, że wygląda ohydnie do pary z wąskim przetłoczeniem na masce, a dodatkowo może świadczyć o wypadkowej przeszłości.

Porządnie sprawdziłbym blacharsko i mechanicznie ten samochód, najlepiej w ASO albo w naprawdę zaufanym warsztacie.

Opublikowano

tfuuu mialem napisac ze falowanie obrotow wg. sprzedajacego zniknie po wyreulowaniu zaworow:Pa nie wyregulowaniu obrotow taka mala literowke zrobilem:) ponoc mial to zrobic ale juz mu sie nie chce a ja sie zastanawiam czy to sie pozniej nie skonczy np na remoncie glowicy jakisc gniazd zaworowych czy prowadnic i innych pierdol a to wchodzi juz w koszt 1000 zl:P

Moze mi ktoo

howgh!
Opublikowano
moze mi ktos polecic dobry warsztat gdzies w okolicy WIERUSZÓW (woj. łódzkie) ? zeby go dobrze sprawdzic? i ew. co powinienem przebadac i jak?:P
howgh!
Opublikowano
witam ja jestem z wieruszowa i sam szukam takiego modelu i radze Ci zebys sobie go darowału nas pożadnego servisu jako takiego niema jedynie w wieluniu wiec zastanow sie czy oplaca siejechać no chyba ze masz blisko pozdrawiam
Opublikowano
mi sie wydaje ze był bity i tak jak koledzy wyzej pisali ale to moje zdanie ja bym nie kupil ale to twoja decyzja i twoje pieniadze
Opublikowano

Z przebiegiem to go trochę poniosło...

Cena bez rewelacji.

Grill po lifcie :lol: .

Ze zdjęć wygląda przeciętnie więc na żywca pewnie złom.

Inna sprawa, że roczniki E34 robią już swoje.

Są to informacje subiektywne :P i oczywiście mogę się mylić...

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

leni ogladales ten model z bliska czy tylko tak na oko?

wg mnie wyglada lepiej niz przecietnie i wcale nie wyglada na zlom a za zdjec wrecz na stan bdb:). Jedynie ten przod robi zle wrazenie i rodzi podejrzenia:)

A co do objawow szarpanej pracy silnika na wolnych obrotach ktos wie czym to moze byc spowodowane? i jakie moga byc koszty naprawy?

howgh!
Opublikowano

ło jesu...

grill z tą maską tragicznie wyglada....

pozatym cóż,,,,,trzeba obejrzec z bliska :?

ale na rewelacje nie wygląda

a co do wyjazdu to juz oklepany tekst... :mad2:

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
Samochód ze zdjęć wygląda dobrze - gril zawsze można wymienić - koszt nie jest taki porażający - a stary gril można zawsze sprzedać (pewnie nowsza wersja jest droższa). Ale oczywiście dochodzi tak jak zawsze dobry przegląd przed kupnem.
Opublikowano
To co 3 tygodnie temu nie wiedzial ze bedzie wyjezdzal???? Szybkie w takim razie i pochopne decyzje podejmuje ten wlasciciel........moze dlatego sprzedac chce od razu ten samochod bo sie zbyt pospieszyl i cos w nim ni gra...........i tak dalej trelemorele..........IDz obejzyj, przypatrz sie, sprawdzic na warsztacie i wtedy OCENIAC
Opublikowano

Zauważ jakie częsci zostały wymienione. Wszystko to świadczy o tym, że przyczyn nierównej pracy szuka od trzech tygodni. Nie chce mu się zaworów wregulować? Według mnie od tego zaczął i nie dało to rezultatu.

Odpuściłbym sobie to auto z jednego powodu. Sprzedawca jest krętaczem (cieńkim) ze złym gustem (odpustowe klamki)