Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Poszukuje osoby która wymieni konwerter na terenie podkarpacia a nie będzie mi prał mózgu swoimi teoriami ze konwerter ma być nowy tylko i wyłącznie ZF albo robimy całą skrzynie albo nic. Jest ktoś godny polecenia nie naciągacz?
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ale Podkarpacie, to niestety czarna d..pa jeśli chodzi o mechaników do BMW.

post z 2017 ... nadal aktualny czy coś się przez ten czas zmieniło albo powstało ? :P

Opublikowano

W podkarpackim jak dla mnie d**a ....... do silników bardziej popularnych i bez valvetronica to polecam Andrzej Cichoń Zawada.

A do takich jak mój to nie mam pojęcia. Sam robię i diagnozuję to co umiem a to co nie umiem i nie mam do kogo podjechać, to z tym jeżdżę :P

Opublikowano

Jest jeden zakład, korzystałem z usług elektryka - kodowanie silniczka klapy świeżego powietrza. Wszystko sprawnie poszło.

SDW AUTO SERWIS BMW MINI

Handlowa 3, Rzeszów

Jak ktoś robił coś więcej to proszę o opinie.

Opublikowano

Ja Panowie w drugą stronę, mogę przestrzec przed serwisem Hoffmana w Rzeszowie, a dokładnie oddziałem od automatycznych skrzyń biegów. Kiedy kupiłem mój samochód to postanowiłem wymienić olej w skrzyni dynamicznie ponieważ lekko szarpały obroty przy stalej predkosci (objawy konwertera), lecz wtedy byłem w tym totalnie zielony, wolałem zapłacić i mieć zrobione. Oczywiście oprócz wymiany oleju poprosiłem aby ktoś mi sprawdził sprzęgło i ogólnie stan skrzyni. Wymienili, zapłaciłem za wymianę oleju. Było okej chyba miesiąc, później na zimnym znowu obroty zaczęły szarpać. Pewnego razu wchodze pod samochód zdejmuje pampersy a tam wyciek oleju z tego złącza mechatronicznego. Ręce mi opadły. Przecież to jest w zestawie ZF z olejem a oddzielnie nie wiem czy kosztuje 30 zł. Zrobiłem konwerter, wymieniłem te przelotkę zalałem nowym olejem i jeżdżę narazie i wszystko jest okej. Wątpie żeby konwerter wysypał się w tak krótkim czasie, po prostu nowy olej go na chwileczke uleczył a problem za moment powrócił. Oddane auto z cieknącą skrzynią i prawdopodobnie nie zdiagnozowanym problemem ze sprzęgłem. A czemu nie reklamowałem? Uznałem że reklamacja załatwi problem w postaci wymiany części za 30 zł, nikt nie zostanie dalej pociągnięty za to że postawił złą diagnozę i za niedługo musiałem sam znowu to wszystko zdejmować.

Serwis Leja z Krasnego nie lepszy. Zadzwoniłem ile by wziął za wymianę konwertera, powiedziałem że mam zakład który mi go zregeneruje, zakupie olej i miskę, tylko chodzi o robociznę. To chyba stanęło na 5500zł, bo jak skrzynia ma 270 tys to na pewno tarczki panewki trzeba przy tym przebiegu zrobić, konwerter tylko ZF bo na innych nie będzie jeździło. A ja nie zrobiłem tarczek panewek, założyłem regenerowany konwerter za dziewięć stów i jeżdżę :lol: Ogólnie rzecz biorąc Panowie dajcie sobie spokój z podkarpaciem jeżeli coś się dzieję z waszymi automatami

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Pan Radosław Świst z Futomy k. Rzeszowa. Specjalizacja mechatronika,elektryka. Wiele lat przepracowanych na ASO Auto Premium, konkretny, nie naciągacz.

Poratuje ktoś nr do tego Pana?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, muszę ogarnąć rozrząd i kilka rzeczy z zawieszenia w moim e39 m54b30 . Kogo polecacie z okolic rzeszowa ? Mogę podjechać tak do 150 km . Przydałaby się też konserwa . Cena mało ważna, byleby było dobrze zrobione i z gwarancja .

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poleci ktoś dobrego specjalistę na Podkarpaciu który byłby w stanie przeprowadzić procedurę doposażenia w interfejs USB audio w BMW F10, CIC Basic mały ekran bez NAVI?

Z góry dzięki za podpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Poleci ktoś dobrego specjalistę na Podkarpaciu który byłby w stanie przeprowadzić procedurę doposażenia w interfejs USB audio w BMW F10, CIC Basic mały ekran bez NAVI?

Z góry dzięki za podpowiedzi

Kwestia co aktualnie masz w samochodzie, jest to do zrobienia.

tel 781975232

Fb/BmwTechnik elektronika Bmw

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Spróbuj w MBM Premio na aleji niepodległości. Ja osobiście tam nie robiłem ale bywałem tam często i słyszałem dużo dobrych opinii. Od siebie moge polecić Eko Auto w Krośnie. Wulkanizator obracał opone do skutku, umiejętnie przyklejał ciężarki mimo "gołej" felgi były wręcz niewidoczne. Wydruk na koniec oczywiście. Ani jednej ryski to rzecz jasna. 245/35r19 i 275/30
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

możecie polecić jakiś warsztat, z którego korzystacie do prostych wymian typu: wymiana oleju, płynu hamulcowego, wymiana klocki + tarcze itd. ?

Czy przy takich drobnych sprawach iść do kogokolwiek w Rzeszowie ?

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.

Moze ktos polecic ogarniety warsztat gdzie wymnienie rozrzad f10 silnik b47?

Pozdrawiam.

Zadzwoń i zapytaj u nich: SDW AUTO - serwis BMW i MINI - 666034066, kilka razy korzystałem z ich usług i mogę polecić.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.

Moze ktos polecic ogarniety warsztat gdzie wymnienie rozrzad f10 silnik b47?

Pozdrawiam.

I jak tam kolega , wymieniłeś rozrząd ? też szukam gdzie wymienić b47 silnik ....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wymieniłem ostatnio olej w skrzyni i w xdrive u Mateusza Wlazło w Mrowli.

W życiu nie widziałem tylu BMW na raz, na placu stało chyba kilkadziesiąt BMW.

Gość remontuje silniki, robi przeglądy, no generalnie spec.

Jak zacząłem z nim rozmawiać na temat moich przemyśleń, fanaberii - ma ogromną wiedzę i wie co robi.

Fajne, ludzkie podejście.

Słyszałem, że jedank z grubszymi tematami dość długo mu schodzi.

Olej w skrzyni wymienił na moich częściach + olej dtf + przelotka mechatroniki, cena w porządku i na plus wpis wbity w historię BMW.

To była pierwsza usługa więc wydawanie finalnego werdyktu to trochę za wcześnie, ale jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Moje G30 530ix M-sport czarny szafir

Jeśli szukasz zespołu na wesele, to zapraszam!