Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam

Nie pracuje mi wskaźnik temperatury - właśnie wymieniłem wskaźnik bo wydawało mi się , że to wina starego a tu nic - temperatura 0 - po przekręceniu kluczyka lekko drgnie ale się nie podnosi . :cry2:

Druga sprawa po ingerencji w licznik ( może to przypadek ) zaczął mi pokazywać mniej benzyny tzn mimo że jest pełniuteńki zbiornik wskazówka pokazuje lekko ponad 40 litrów ? - co to może być ? :worried:

trzecia rzecz - nie wyświetla mi diodek do zmiany oleju - jaka może być przyczyna :mad2:

Pozdro

Mario BigRed

Opublikowano
z tą ilością benzynki ja tez tak mam.....i to ostatnio..a co najlepsze..zatankowałem, było ok 20L jak odstawiałem samochód na noc do garażu, rano wsiadam a tam troszkę poza czerwoną kreske...ale nigdzie nie mam wycieków i nikt mi nie spuścił hehe....sam nie wiem co to...a tobie radziłbym poczytać o akumulatorkach w zegarach
Opublikowano

Witam

Te wskazniki w e 30 ,to tylko ladnie wygladaja :P

Jezeli po wymianie wskaznika temp. dalej nie pokazuje ,to prawdopodobnie czujnik do wymoany.

Wskaznik paliwa wymieniale u siebie,bo wskazywal mi cuda.Teraz jezdze i jezdze a on ciagle pokazuje ,ze paliwo jest!!Poprzedni pokazywal zawsz za malo,ale ten mi sie tez nie podoba,albo jestem pod wrazeniem.

Co do diodek,to najlepiej wymoenic cala plytke.

pozdrawiam

Opublikowano
Może baterie w zegarach siadły.
Baterie w zegarach? Czy to tylko w E30 są takie wynalazki? A może w E36 też są? :worried:
Opublikowano
Jak Ty żeś te zegary rozkręcał i skręcał że rozwaliłeś wskaźnik przeglądów i paliwa :duh: Łomem? To jest mechanika precyzyjna, nic na siłę! Zmień całe zegary na sprawne.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Paweł E 30

nie takie precyzyjności się rozkręcało .

Jakbym chciał sobie kupić licznik to bym kupił ale chce go naprawić :doh:

opisuję rzeczywistość i oczekuję porady a nie komentarzy o łomie- :cool2: he he.

Pozdro :hand:

Mario

Opublikowano
Paweł E 30

nie takie precyzyjności się rozkręcało .

Jakbym chciał sobie kupić licznik to bym kupił ale chce go naprawić :doh:

opisuję rzeczywistość i oczekuję porady a nie komentarzy o łomie- :cool2: he he.

Pozdro :hand:

Mario

Więc kup drugie zegary jako dawcę i podmień wskaźnik paliwa oraz linijkę przeglądów. Albo daj do fachowca od zegarów. W każdym razie przy takich objawach nie bardzo wydaje mi się że samemu coś zdziałasz. Pozdrawiam :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Właśnie tak zrobiłem ale - czujnik temperatury mimo podmianki nie działa

a nowa linijka zużycia oleju także się nie wyświetla .....

zegar paliwa nie był ruszany ale po zamontowaniu licznika zaczął przekłamywać .

Po co są bateryjki w tym liczniku ??/

Pozdrawiam

Mario