Skocz do zawartości

ZNOWU DO WSZYSTKICH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MOZE TO TROCHE GLUPIO ZABRZMI ALE MAM PYTANIE DOTYCZACE SKRZYN:/ ILE SKRZYNIA MOZE ZROBIC KILOMETROW BADZ ILE MOZE CHODZIC NA WOLYCH OBROTACH BADZ WYZSZYCH , ALE BEZ OLEJU! MOZE BYC TAK ZE ZATRZE SIE SZYBKO CZY JEST JAKAS SZANSA NA TO ZE COS ZNIEJ BEDZIE?
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

Rozumiem, ze automat? Zdecydowanie nieduzo, ale nikt Ci prezycyjnie nie odpowie. To bardzo zalezy od wczesniejszego stanu skrzyni, od tego, czy oleju bylo za malo, czy caly wyciekl. Bez rozebrania skrzyni w mak to wrozenie z fusow.

P.S. Wylacz CAPS LOCKA i co pewien czas zaczynaj zdanie od nowego wiersza, bo ciezko sie czyta takie posty.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
nie wiem czy wogóle skrzynia automatyczna będzie jechać bez oleju skoro olej jest odpowiedzialny za załączanie się biegów!!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
Kolego , skrzynia pracowala 30 min bez oleju gdyz jeden taki prawdziwy mechanik zamiast wlac olej do skrzyni wlal mi do silnika :duh: , no i oczywiscie auto nie chcialo z tego powodu chyba ruszyc,az sie boje teraz wlac
Opublikowano

jezeli skrzynia przestanie dzialac po zalaniu obciaz kosztami naprawy/zakupu innej mechanika

30min to dlugo - w skrzyni nie bylo nic oleju ?

Opublikowano
  • Autor
tzn moze bylo troche w konwerterze ale glowy nie daje
Opublikowano
Coś tam prawdopodobnie było... Spuszczenie całego oleju ze skrzyni to dość skomplikowana procedura.
Opublikowano

nie da sie spuscic calego oleju ze skrzyni bez rozbierania jej ...

olej był , ale napewno za mało ( powiedzmy ze w skrzyni miales 10 litro , 5 spuscil do wymiany ) - czyli brakowalo ok 5 litro - jak mielil skrzynia - tzn staral sie ruszac to ja zajechał w nic ...

Opublikowano
  • Autor
tego sie wlasnie boje bo on jakims cudem wyjechal tym autem z garazu
Opublikowano
fakin hell, co za debil. Jeśli Cię to pocieszy, też miałem swoim Siedem jechać nad morze, nie pojechałem nim również przez automat. Wczoraj wróciłem i dziś znów prawie cały dzień w warsztacie.