Skocz do zawartości

pytanie ile gazu potrzebuje silnik 2.5 ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój 2.0 pali w mieście 12.5 l., i podejrzewam że 2.5 powinien palić bardzo podobnie. Podjedz na kompa i niech Ci go wyregulują, może coś pomoże.

Pozdrawiam

Opublikowano
to chyba niemożliwe sąsiadowi FRONTERA pali w mieście nicałe 12 gazu , fakt że 4 cylindry 2,4 ccm ale masa i napęd 4x4
Opublikowano

Mam 2.0 z sekwencją, i na trasie (równa jazda po autostradzie 130km/h)

pali 8-12l gazu, ale w mieście jak nie jeżdżę to siorbie 20l. Oczywiście

mówię o automacie. Byłem u gazownika, szukał wycieków, ustawiał

kompa i cały czas to samo. Myślałem, że 20l po mieście to standard.

Dodam tylko, że zawsze mam załączoną klimę.

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)
Opublikowano

Temat gazu temat rzeka. Jak Ci za dużo pali to podjedź do gazownika. A koledzy co piszecie że wam pali 12l to się zgodzę ale w małym mieście gdzie nie ma korków, 1 stop, 1 stop. No i chyba jeździcie dość spokojnie. Nie lubicie depnąć ze świateł? Nie lubicie objechać kolesia któremu wydaje się że jest lepszy? Nie przyspieszacie by się wcisnąć jeszcze przed końcem pasa? Wtedy nie spali 12l tylko więcej,

W M43 mam sekwencję i po mieście nie schodzę poniżej 10 (w trasie spokojnie jadąc ok 8l - jak prowadzi moja żona). Najczęstszy wynik po "kręceniu się" po wawce to 11-12l. A z tego co wiem to 5 jest i cięższa i silnik 2,5 pali więcej. Gratuluję więc oszczędnej jazdy. Niech się wypowiedzą też ci którym pali 15-16l po mieście i to też nie będzie żadna przesada a raczej zbliżone do normy.

20l to dużo ale nie napisałeś jak jeździsz.

Opublikowano
szwagier ma e39 2,8 L i pali czy jedzie szybko czy ciut wolniej w granicach 14 L LPG [ na sekwencji ,oczywiście], u mnie na blosie e34 2.5L ,pali w granicach 12-14 L LPG ,jeszcze dokładnie nie sprawdzone ale z czasem z nogą na podłodze! pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Mam 2.0 z sekwencją, i na trasie (równa jazda po autostradzie 130km/h)

pali 8-12l gazu, ale w mieście jak nie jeżdżę to siorbie 20l. Oczywiście

mówię o automacie. Byłem u gazownika, szukał wycieków, ustawiał

kompa i cały czas to samo. Myślałem, że 20l po mieście to standard.

Dodam tylko, że zawsze mam załączoną klimę.

Może zamknij szyby przy załączonej klimie :P