Skocz do zawartości

dioda od alarmu BMW pstryczek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oryginalny alarm BMW oraz diodę która jest jednoczesnie pstryczkiem. Nigdy nie używałem jej jako pstryczka i nurtuje mnie :mrgreen: :mrgreen: bardzo do czego to moze sluzyc?. Czy zdradziłby ktos do czego to może sluzyc ?

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. U mnie wyciśnięcie tego przycisku powoduje wyłączenie opcji domykania szyb i przypuszczam także, że nie powinny działać czujniki ruchu (ale tego nie sprawdzałem)
Opublikowano

Witam,

Nie wiem takie naprawde czy chodzi wam o ten niby przycisk , ktory jest usytułowany przed lewarkiem zmiany biegów, w którym po zamknęciu auta mruga czerwona dioda?! :duh:

Żyj z pasją !
Opublikowano

Sprawdziłem dziś w mojej Bawarce i faktycznie wyłączyło się domykanie szyb (z pilota na pewno, z kluczyka nie sprawdzałem ... teraz mi do głowy przyszło :duh: ). Czy czujniki się odłączyły tego nie wiem, ale przypuszczam, że raczej tak.

... czego to się można na forum dowiedzieć :D

Opublikowano
Witam. U mnie wyciśnięcie tego przycisku powoduje wyłączenie opcji domykania szyb i przypuszczam także, że nie powinny działać czujniki ruchu (ale tego nie sprawdzałem)

A ja nie wiedziałem czemu ram mi szyby sie domykają a raz nie :mad2: heh sprawdziłem i faktycznie jak jest wciśnięty to się domykają a jak nie to nie! Ale na co jeszcze wpływa to nie wiem......... A ja kombinowałem na wszelkie sposoby :!: Dzięki wielkie za pomoc :clap: :dance:

Pozdrawiam szerokości :D

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano
Czyli ten pstryczek jest wciskalny ? tzn Czy da sie go wcisnac na stale ? Bo ja mam zepsuty i zamierzam dokupic nowy taki ale myslalem ze on tylko jest do klikniecia i spowrotem wraca do góry ? Wszyscy macie taki z zatrzaskiem?
Opublikowano
U mnie jest po wciśnięciu wraca do położenia pierwotnego. Dodatkowo w momencie jak wyłączam domykanie szyb to przycisk się na moment zapala. Jak włączam z powrotem domykanie to już nie ma mrygnięcia.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam specjalistów

Sprawdzalem na wszystkie sposoby i mi nie dziala domykanie szyb:(

moze ktos opisze jak to zrobic dodam jeszcze ze mam pilota do alarmu z 1 przyciskiem

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam specjalistów

Sprawdzalem na wszystkie sposoby i mi nie dziala domykanie szyb:(

moze ktos opisze jak to zrobic dodam jeszcze ze mam pilota do alarmu z 1 przyciskiem

Pozdrawiam

Ja też mam pilota z jednym guzikiem i to mi działa! A sprawdź jeszcze czy jak zamykasz z kluczyka to działa domykanie! Tzn jak przekręcasz kluczyk to przytrzymaj go tak na parę sekund powinno zadziałać...... A i jeszcze jedno jeśli masz sedana to wszystkie szyby masz elektryczne??

Pozdrawiam

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano

mam sedana i ma wszystkie szyby elektryczne

jak przytrzymam dłuzej przycisk na pilocie to wyje alarm a domykanie nie dziala

Moze wiecie jak inaczej upewnic sie czy faktycznie to jest w aucie czytalem w innych postach ze musi byc jakis przekaznik po kierownica

mam BMW dopiero 3 tygodnie i jestem zielony w tym temacie

dziekuje za wyrozumialosc i wszelkie rady

Pozdrawiam