Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kłania mi sie remont dołu (niestety dowiedziałem się o tym świeżo po zrobieniu góry) i zastanawiam się czy nie podmienić mojego td na tds-a. Czy jest jakiś problem ze zmiana?? Oczywiście chodzi mi o wstawienie całego silnika a nie przeróbke.

Żółw się rusza...

Nie sprzedam mojego is-a (a na pewno nie tanio) :D

Fotki http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96849

Opublikowano
Nie powinno być problemów z przekładką. Z tego co wiem silniki różniły się tylko turbiną. Ale czy jest sens zakupu TDS-a. Jeśli zrobiłeś już część remontu może lepiej zrobic jeszcze raz i mieć pewność, że silnik jest wporządku niż zakupić jakiś inny, który może okazać się w wcale nie lepszym stanie.
Opublikowano
Ano własnie się waham. Za tds-em przemawia więcej mocy, ale problem że ciężko będzie trafić na dobry motor. Natomiast tutaj niewiadomo co jeszcze wyjdzie- i może się okazać że koszt remontu przewyższy koszt całego motoru. :?

Żółw się rusza...

Nie sprzedam mojego is-a (a na pewno nie tanio) :D

Fotki http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96849

Opublikowano
roznica nie polega na innej turbinie . jest taka sama . tds jest identyczny jak td w osprzecie ma dodatkowo intrcooler i inny sterownik silnika
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
ale zrob sobie dol silnika i ciesz sie samochodem z tego co wiem to nawet po wlozeniu intercolera i softu nie bedzie to tds a poza tytm moze to nie spasowac popza tym i tazk bedziesz musial zrobic dol silnika a nie wiem czy chcesz ryzykowac po remoncie gory i dolu np przepalenia denka tloka albo pekniecia glowicy ( tds ma inne cisnienie sprezania)
Opublikowano
ale zrob sobie dol silnika i ciesz sie samochodem z tego co wiem to nawet po wlozeniu intercolera i softu nie bedzie to tds a poza tytm moze to nie spasowac popza tym i tazk bedziesz musial zrobic dol silnika a nie wiem czy chcesz ryzykowac po remoncie gory i dolu np przepalenia denka tloka albo pekniecia glowicy ( tds ma inne cisnienie sprezania)

TD i TDS maja takie samo cisnienie sprężania,więc spokojnie dołóż IC ,zmień soft i ciesz sie TDS :cool2: