Skocz do zawartości

BMKA nie chce zapalić.POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z BMW E 36 1.6 M43 z XII.95r.Otórz samochód został zostawiony w nocy na światłach, i rozładował się akumulator.Kiedy został naładowany nie było żadnej reakcji.Włączam zapłon zapalaja sie kontrolki kiedy chce odpalic nie ma zadnej reakcji.dziala wszystko oprocz silnika.Na popych przy włączonym zaplonie tez nie chce zapalic.Na krotko dziala rozrusznik pompka i rozrusznik i najprawdopodobniej nie ma iskry i wtryski nie daja.Blagam pomocy!!!!!!
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano
A do tego koledzy bylem zeby podlaczyc go pod komputer i w ogole nie chce sie polaczyc.Zastanawia mnie to czy aby to nie immobilaiser????
Opublikowano

A może po prostu akumulator zakończył żywot?? Ja miałem taki cyrk,że mi się rozładował, później został naładowany i przy próbie zapłonu było słychać tylko "cyk", a potem już echo, nawet żadna kontrolka nie świeciła.

Sprawdź też bezpieczniki.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Koledzy Paliwo jest i bezpieczniki tez zostały sprawdzone i wszystko jest tak jak powinno być

Błagam pomóżcie

Opublikowano
Byc moze zablokowal ci sie immobilaizer , uwarzaj to delikatna sprawa , u mnie w peugocie 306 tez tak mialem i mechanior stwierdzil uszkodzenie komputera pokladowego gdzie oczywiscie byl w bledzie i rozwalil mi kompa , a byl to tylko zblokowany immobilajzer ...