Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie w sprawie klimy. Bezpieczniki są dobre, kompresor podłączony na krótko działa i klima chłodzi, klima świeżo nabita, włączam przycisk klimy na klimatronicu i nic się nie dziej. Sprężarka ani drgnie. Co może być przyczyna takiego stanu ?? Mowa jest o aucie E46 330D. Prószę o pomoc.

Opublikowano
może być zwalony przekaźnik, bądź panel klimy - najlepiej jakbyś podjechał do jakiegoś warsztatu

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
może być zwalony przekaźnik, bądź panel klimy - najlepiej jakbyś podjechał do jakiegoś warsztatu

a mozesz mi powiedzieć gdzie znajde przekażniki ?? Wime ze jedne są po lewej stronie silnika tuż pod szyba ale ona steruja silnikiem i pompa wstryskową. Nie wiem natomiast gdzie znajduje sie reszta ? I moze ktos ma opis tych przekźników.

Opublikowano

albo uszkodzony polimer w panelu - nie daje sygnalu na sprezarke

podjedz do elektronika nich sprawdzi Ci czy z panela wychodzi plus na sprezarke - jak nie - to masz odpowiedz

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
Swiezo nabita czyli wnioskuje ze nabijales sam pare dni temu. Jak wygladalo sprawdzenie szczelnosci ukladu klimy?? Bo jesli calosc trwala 15min po czym gosc powiedzial szczelna i wzial kase to sprawdzilbym jeszcze raz szczelnosc no ale jesli jestes pewien szczelnosci to sprawdzaj tak jak w postach powyzej.
Orginał to orginał reszta to po prostu szpan...
Opublikowano

szczelnosc jest w 100% dobra. Nabijanie trwało z 50 min tylko 3 razy podchodzili z nabiciem tego smaru czy oleju ( nie wiem jak to sie tam nazywa )

Panel klimatornicka jest raczej dobry. Jetem w sobote umówiony na podłaczenie pod komputer bo bez tego to się nie obejdzie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
mozesz miec uszkodzenia czujnik cisnienia w skraplaczu ( sysytem mysli ze klima nie nabita) - wtedy nie załaczy ze wzgledu na mozwile uszkodzenie kompresora ( zatarcie) .
jak ja kocham m-powery !!