Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mamnastepujacy problemwymienilem ostatnio zawieszenie bo siedzalo z tylu kupilem nowe sprezyny KW do tego sachsa ampry gazowe i wsio nowe odbojniki i jakies tam pierdoly jak mowia i co sie okazalo siedzi jak siedzla ;( oczywiscie sprawdzalem czy sprezyny sa od innej ale podobno do kombi tylko jeden rozaj jest i teraz nie wiem co robic nie interesuje mnie jakies wkladanie gum (to nie woz drabiniasty zeby cos takiego robic ;-) ) i nie wiem co robic mam wymienic zawieszenie na sportowe czy jak pogubilem sie wiec moze ktos juz mial taki przypadek pozdro
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam identyczny problem.Niedawno kupiłem E34 TOURING,troszkę zwisał tył więc szybka akcia-wymiana spreży(przy okazji amorki i gumy).Auto z lewarka i... :( tył dalej siedzi o ponad 3cm. niżej do przodu-mieżone między ziemią a górną linią progu z przodu32,3cm.z tyłu 29cm.Amorki i gumy i tak były do wymiany ale kasa za sprężyny poszła w błoto.w sklepie zarzekają się że sprężyny (K+F) są przeznaczone do wersji kombi i że ich zdaniem to przód jest za wysoko.

I tu mamprosbę.

Wszystko by się wyjaśniło gdybym posiadał konkretne wymiary.Będę wdzięczny za wymiary prześwitu w E34 touring z miejscem mieżenia. :modlitwa:

Opublikowano
Panowie spokojnie ja juz wyoglądałem chyba wszysttkie touringi w Szczecinie i wszystkie tak siedzą tzn przód jest wysoko silnik ciężki i duży wiec musi być wyżej.
Opublikowano

WItam

Miałem taki sam problem ale dowiedziałem się ze od 540 sedan są dobre do kombi ponieważ 540 jest cieższa od zwykłego sedana o ponad 100kg, czyli ciężar sie zbliza do kombi...

Oczywiście nie jest tak jak na sprężynka oryginalnych, ale...

Wogóle ciężko jest dostać spręzynki do kombi bez nivo ;(

ale na sprężynach od 540 jest dobrze ;)

pozdrawiam miłośników touringu

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl