Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w zasadzie moje pytanie jest zawarte w temacie. Czy 18 cali wejdzie i czy mozna założyć profil 45 - tak żeby nie tarło i nie trzeba było dystansów zakładać

z góry dzięk tym co się pofatygują :roll2:

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
witam ja miałem19.przod235 tył255 na45 profilu bez dystansow i było ok.Ale jazda po polskich drogach masakra :naughty:
Opublikowano
w zasadzie moje pytanie jest zawarte w temacie. Czy 18 cali wejdzie i czy mozna założyć profil 45 - tak żeby nie tarło i nie trzeba było dystansów zakładać

Prawidłowym zamiennkiem do E34 jest 235/40/18 bodajże. Czy trzeba będzie stosować dystansy czy nie to jeszcze zależy od szerokości i odsadzenia (ET) konkretnej felgi. Napewno istnieją takie, które da się założyć bez problemu. Myślę że szerokość ok. 8 cali i ET na poziomie 18-20 powinno być OK.

Opublikowano
Dlaczego z przodu zalecany jest wyższy profil opony a z tyłu niższy? Ciekawi mnie to.. bo tak z boku to chyba dziwnie wyglada.
Opublikowano
Szersza opona musi mieć niższy profil od tej węzszej ponieważ profil jest uzależniony od szerokości . Jakbys miał w obu oponach profil 40 to z boku patrząc przednie koło miałoby mniejsza średnicę od tylnego ponieważ jest węższe . Profil jest wartością procentową szerokości bierznika .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Najwiekszy rozmiar zalecany przez producenta to pród 235/45/17 tył 255/40/17
ciekawe......

mam z tylu 255/40/17 i jest lipa zjechane opony z boku juz na gladko, byle wyboje i auto siada na lakach

Opublikowano
Nie wiem mig jakli to ma związek z tym co napisałem ??? Jak ci zjadło opony z tyłu na zewnętrznej części bierznika to sobie dopompuj koła .
Opublikowano
Zawsze możesz Migu otworzyć drzwi kierowcy i sprawdzić na wlepce zalecane rozmiary i ciśnienie , no chyba że miałeś w tamtych okolicach fragment przystanku autobusowego to naklejki nie ma - co najwyżej rozkład jazdy MPK
Opublikowano
Nie wiem mig jakli to ma związek z tym co napisałem ??? Jak ci zjadło opony z tyłu na zewnętrznej części bierznika to sobie dopompuj koła .

ma taki ze 255 jest za szerokie

Opublikowano

zastanawiałem sie nad felgami z allegro

http://moto.allegro.pl/item215576253__nowe_felgi_18_5x120_bmw_5_7_extra_wzor_.html

co myślicie o nich? Miałem do wyrwania za niedużą kase m5 ale okazały sie tak krzywe że szkoda zachodu więc postanowiłem kupic najlepiej nowe chyba ze ma ktoś jakieś ładne niezajeżdżone...

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Pete ja na słupku i w briefie mam największy rozmiar 235/45/17 i 255/40/17 . Mig napisał ze mu ociera - jezdze na takim zestawie kół i nic nie ociera . Mam oryginalne felgi 17' od 5 a z tego co widze masz felgi z 840/850 tam mogło być inne ET !
Opublikowano
Pete ja na słupku i w briefie mam największy rozmiar 235/45/17 i 255/40/17 . Mig napisał ze mu ociera - jezdze na takim zestawie kół i nic nie ociera . Mam oryginalne felgi 17' od 5 a z tego co widze masz felgi z 840/850 tam mogło być inne ET !

Sorki. To 265/35/18 to było dla e39. :)

Opublikowano

te fele to z ósemy ale juz ich na aucie nie mam mam azev: przod 8,5" 225, tyl 10" na tym papec 255 i jest kicha ladnie to wyglada ale chyba bede musial je pogonic bo przy zaladowanym bagazniku i 4 osobach to tarka prawie nonstop

pozdro